Van'da İŞKUR elamanları kura ile alınmayacaklar!

Yaşanan depremler sonrası İŞKUR tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında geçici olarak işe alınan işçiler, haklarında çıkan ‘kura ile alınacaklar’ haberlerine ilişkin yaklaşık 50 İŞKUR çalışanı AKP Milletveki

VAN 7.09.2013 11:55:15 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yaşanan depremler sonrası İŞKUR tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında geçici olarak işe alınan işçiler, haklarında çıkan ‘kura ile alınacaklar’ haberlerine ilişkin yaklaşık 50 İŞKUR çalışanı AKP Milletvekili Fatih Çiftçi ile görüştü. Çiftçi’nin kendilerine, ‘Hiç kimse kura ile alınmayacak, hiç kimsede işten çıkarılmayacak, herkes çalıştığı yerde tekrar işine devam edecek’ dediklerini belirten İŞKUR çalışanları daha sonra gazetemizi ziyaret ederek, konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulundular.


Haber: Lütfi Pala
Yaşanan deprem felaketinin ardından Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında işe alınan yaklaşık 7 bin İŞKUR elamanı haklarında çıkan ‘kura ile işe alınacaklar’ haberlerinden sonra Van AKP Milletvekili Fatih Çiftçi’yi ziyaret ettiler. Yaklaşık 50 İŞKUR elamanı konuya ilişkin Çiftçi ile görüştü. İŞKUR elamanlarından Ahmet Şayak, “İlk işe alındığımızda sende 6 ay çalışacaksınız dediler, bizde İŞKUR elamanları temsili olarak 5-6 arkadaşımız ile Ankara’ya gittik. Bu süreyi önce 8 aya daha sonrada bakanlarla görüşerek 9 aya çıkardık. Bu aralar tam da İŞKUR işçileri işlerinin başına dönecekleri zaman ortaya bir takım haberler ve söylentiler atıldı. Dediler ki ‘herkes alınmayacak kura ile işe alınacaklar’ diye. Biz de buna ilişkin AKP Milletvekili Fatih Çiftçi ile görüştük. Çiftçi, bize ‘çıkan haberler yanlıştır, bu söylentilere inanmayın, hiç kimse kura ile alınmayacak, herkes kendi işinde tekrar çalışmaya başlayacak ve hiç kimse işten çıkarılmayacak’ dedi bize. Biz de bu bilgileri kamuoyu ile paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Yaklaşık 50 İŞKUR elamanı gazetemizi ziyaret ederek konu hakkında açıklamalarda bulunduktan sonra, gazetemizden ayrıldılar.
Telefon ile görüşmek istediğimiz AKP Milletvekili Çiftçi’ye ise yoğun programından dolayı ulaşamadık.