Van'da İşitsel ve Görsel Eğitimler Verilmeye Başlandı

Van'da kısa bir süre önce hizmete açılan Gelişim İşitsel ve Görsel Eğitim Merkezi, sunmuş olduğu hizmetlerle velilerin ilgi odağı oldu.

VAN 10.09.2013 15:47:29 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da kısa bir süre önce hizmete açılan Gelişim İşitsel ve Görsel Eğitim Merkezi, sunmuş olduğu hizmetlerle velilerin ilgi odağı oldu.

Dikkat eksikliğinden odaklanamamaya, aşırı duyarlılıktan hiperaktiviteye kadar birçok sıkıntının çözümünü sunan merkez, şimdilerde ailelerin ve çocukların gözde mekanı oldu. NASA teknolojisi başta olmak üzere birçok farklı alanda eğitimler verdiklerini ifade eden Gelişim İşitsel ve Görsel Eğitim Merkezi Yöneticisi Yılmaz Yüzügüler, kısa bir süre önce hizmet veren merkezlerinin burada geç açıldığını belirtti. Büyük bir talebin olacağını ve bu kentin buna ihtiyaç duyduğunu anlatan Yüzügüler, "Şu ana kadar 18 öğrencimiz oldu, ama velilerimizin bu merkezden haberi oldukça bu sayı artacaktır. Belirli bir yaş gurubu sınırlamamız yok. Üniversiteye hazırlanan öğrencimizde var, çok küçük yaşlarda olan öğrencilerimiz de var. Burada 4 farklı eğitim vermekteyiz. Bu eğitimlerimizden biri Berard Sistemi'dir. Bununla sağ kulağa sinyaller göndererek beynin sol tarafını aktif hale getiriyoruz. Beynin sol tarafı aktif hale geldiğinde matematiksel işlemler çok daha çözümlenebilir bir hal alıyor. Bununla birlikte çocukların ders anlama yeteneği artıyor, her şeyi daha çabuk ve rahat kavrayabiliyorlar, zamanı iyi kullanabiliyorlar ve aileye itaat artıyor gibi birçok neden sıralayabiliriz. Çocuklarda sese olan duyarlılık ortadan kalkıyor. Çünkü sese çok duyarlı olan insanlar var. Hafif otizmli çocuklarda çok işe yarıyor. Okuldaki derslerinde başarılı olamayan, özellikle sayısal derslerde sıkıntı çeken ve sınav kaygısı yaşayan öğrencilerde çok etkili olan bir uygulama. Bir diğer eğitim çalışmamız ise Play Attention'dur. Play Attention zaten birçok öncü yayın kuruluşunda da yer almış ve sesini dünyaya duyurmuş bir cihaz. Çocuklar bu şekilde okumalarını da hızlandırabiliyor. Dikkat eksikliği, hiperaktivite, derse odaklanmama, dersi Bozan durumların ortadan kaldırılması gibi sorunları ortadan kaldırmaya yönelik işleyen bir çalışma. Play Attention dediğimiz NASA'nın kendi astronotları üzerinde kullandığı bir dikkat geliştirme cihazı var. Bu cihazı kolumuza bağlayarak dikkatimizin monitöre aktarılmasını sağlıyoruz. Dünyada bunun dışında kendi dikkatinizi görebileceğiniz başka hiçbir uygulama yok zaten. Çocuklar bu şekilde dikkatlerinin daha dinç olmasını ve konsantrasyonlarının daha üst seviyede olmasını sağlıyor" dedi.