Van'da IŞİD operasyonu!

Diyarbakır merkezli olarak Van ve Bingöl'de düzenlenen operasyonlarda IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 11 kişi gözaltına alındı.

VAN 29.11.2015 19:18:05 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Diyarbakır merkezli olarak üç ilde düzenlenen operasyonlarda IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan 5'i tutuklanırken, 6'sı serbest bırakıldı. 

 

VAN EDREMİT'TE 2 GÖZALTI!

Diyarbakır merkezli 3 ilde IŞİD operasyonu düzenlendi. 23 Kasım 2015 tarihinde düzenlenen operasyonlarda Bingöl'de 8, Van'ın Edremit ilçesinde 2 ve Diyarbakır'da 1 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Ö.B., N.Y., M.C.G., Y.İ., M.B., C.İ., Ş.B., M.B., O.U., M.A. ve T.B, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 26 Kasım 2015'te Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Alınan ifadelerin ardından N.Y., M.C.G., Y.İ., C.İ., Ş.B. ve T.B. isimli 6 kişi Cumhuriyet Başsavcılığı'nca serbest bırakılırken, şüpheli M.A., O.U., M.B., M.B. ve Ö.B. isimli 5 kişi ise "anayasal düzeni ortadan kaldırma" suçundan tutuklanmaları talebi ile Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkeme, 5 şüphelinin Türk Ceza Kanunu'nun "anayasayı ihlal" maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına karar verdi. Şahıslar, cezaevine gönderildi. 

Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği kaydedildi.