Van'da İnşaat Sektörü Sıkıntılı

Van'da meydana gelen depremlerden sonra ilde inşaat malzemesi satan esnaf işlerinin durma noktasına geldiğini belirtti.

VAN 11.07.2012 22:08:34 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da meydana gelen depremlerden sonra ilde inşaat malzemesi satan esnaf işlerinin durma noktasına geldiğini belirtti.

Tüm inşaat malzemelerinin dışarıdan alınmasına tepki gösteren esnaf, depremden sonra düştükleri dar boğazdan kurtulamadıklarını söyledi. Depremden sonra işlerinin durma noktasına geldiğini belirten Naif Taşar, çok zor günler geçirdiklerini belirterek, "Depremlerin geride kalması ve havaların ısınmasıyla il genelinde konutlarının yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu başta bize umut oldu. Bizler bu umutla firmaları dolaşarak malzeme vermeyi teklif ettik ancak eli boş döndük. Sebebi ise fiyatlarımızın üretim yapan Batı illerine göre yüksek olmasıdır. Bu noktada haklıdırlar çünkü bizim üretimimiz yok. Onun için fiyatlarımız doğal olarak biraz daha yüksektir. Fakat yaşanan depremlerin ardından Van esnafının kalkınması için bizlerin tercih edilmesi gerekirdi" dedi.

"ÇEK VE SENETLERİMİZİ ÖDEYEMİYORUZ"

Çek ve senetlerini ödeyemediklerini belirten Taşar, "Depremden sonra satış yapamadık. Bu nedenle çek ve senetlerimiz birikti. Umudumuz başlayan inşaatlar oldu ama ondan da yine bize hayır yok. Biriken çeklerimizi yatırmak için hazırdaki gayrimenkullerimizi satıp piyasada tutunmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konutları yapan firmaların genelde fabrikalarla çalıştığını belirten Erhan Deniz de, "Genelde malzemelerini anlaşmalı olduğu ve çoğu Batı illerinde bulunan fabrikalardan tedarik ediyorlar. Bu da buradaki esnafa olumsuz yansıyor. Ancak şu an için yapılacak bir şey yoktur. Aslında bizimle anlaşsalar aynı fiyata onlara istedikleri malzemeyi getiririz. Anlayacağınız inşaat sektörü oldukça zor durumda" şeklinde konuştu.