Van'da inşaat işçilerinin güvenlik önlemi yok

Van'da bazı inşaatlarda çalışan işçilerin hiçbir güvenlik önlemi almadan çalışması dikkat çekiyor. Özellikle yüksek inşaatlarda, beşinci-altıncı katlarda binanın üst ve yan kısımlarında korkusuz çalışan işçilerin kask takmam

VAN 3.11.2017 19:58:01 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00


Van'da bazı inşaatlarda çalışan işçilerin güvenlik önlemi almadan çalışması, inşaat yakınlarında kendilerini izleyen vatandaşları hem korkutuyor, hem tedirgin ediyor.


İşçilerin yüksek katlarda hiçbir önlem almaması, emniyet kemeri takmaması ve inşaatın en zirvesinde hızlı hızlı yürümeleri, herkesi korkutuyor.


İskele caddesi üzerinde Ali Paşa Mahallesi'ndeki inşaatlardan birinde çalışan bir işçinin adeta akrobatik hareketler yapıyor gibi çalışması, inşaata yakın bir sitede oturanların yüreğin ağza getiriyor.


Binada oturan ve inşaatta önlem almadan çalışanları izleyen bir vatandaş, "İşçilerin hiçbir emniyet tedbiri almaması, 5-6 katlı inşaatın en üstünde hızlı hızlı yürümesi, eğilip kalkması, demir bağlaması, çivi çakması, sonra yeniden arkasını dönerek başka tarafa yürümesi, çoğu vakit en üst katta uçurum tabir edilen bölgede durması, inanın bizleri korkutuyor. Bunların mutlaka emniyet kemeri takıp, öyle çalışması gerekir" ifadelerini kullandı.


Denetimlerin yapılmasının elzem olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Bu denetimler her ne kadar çalışanları veya ilgili firma yetkililerini sıksa da, aslında bu insanların can güvenliği açısından büyük önem arz ediyor. Çünkü ülkemizde özellikle son yıllarda üzerinde durulan bir iş güvenliği yasası var. Bu kurallara herkesin uyması lazım. Yoksa Allah korusun ölümler olur. Emniyet kemeri kullanmadan, kask takmadan çalışan işçilerin en azından evlerinde kendilerini bekleyen bir aileleri olduğunu da düşünmeleri lazım.
Bazı vatandaşlar ise yetkililerin gerekli denetimi yapmadığı görüşünde.Bölge: Necat Teyfun