Van'da inşaat işçileri kan ağlıyor

Van'da inşaatlarda çalışan işçiler, kış aylarında inşaatta çalışmak zor olmasına rağmen mecburen bu işi yaptıklarını dile getirdi.

VAN 25.11.2014 22:19:54 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İnşaat işlerinde çalışmanın çok zor olduğunu söyleyen işçiler, kışın ise bu işin tam çekilmez bir hal aldığını ifede ettiler.


 

Van’da inşaat sektöründe sıvacı olarak çalışan Nahin Öztekin,  sorunlarını şöyle dile getirdi; “Doğu başta olmak üzere Türkiye’nin birçok insanı, inşaat sektörlerinde çalışmakta ve bu tür sorunlar, neredeyse bütün inşaat işlerinde aynıdır.” dedi.


 

“Kışın mecburen çalışıyoruz”


 

Kış aylarında inşaatta çalışmak zor olmasına rağmen mecburen bu işi tek meslekleri olduğu için yaptıklarını dile getiren Öztekin, yıllardan beridir inşaat sektöründe çalıştığını belirterek, Van depreminden sonra devlet tarafından yapılan TOKİ’lerin bütün inşaat işçilerinin Van dışından geldiğini ve orada çalışan Van’ın bir tek yerlisinin olamadığını iddia etti.


 

Öztekin, ‘’Van’da inşaat işlerini yapan binlerce vatandaş olmasına rağmen, neden onlara iş verilmedi de başka şehirlerden işçi getirilip onlara iş verildi? Neden memleketimizde iş alanı varken, gidip ailemizden uzak  yerlerde çalışalım? Van’da fabrika ve  benzeri iş imkanı olsaydı, işsizlik oranı daha az olurdu. “ şeklinde konuştu.


 

İşsizliğin son derece çok olduğuna da değinen Öztekin, gençlerin kahvehane ve kumar masalarından kendilerini alamadıklarını söyledi.  (İbrahim Işık-İLKHA)