Van'da İmar Planının 1050 Hektarlık Bölümü Onaylandı

Van Belediye Meclisi aylardır revizyon için bekletilen Van'ın 11 bin hektarlık imar planının 1050 hektarını oy birliği ile onayladı.

VAN 7.09.2013 20:54:49 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Belediye Meclisi aylardır revizyon için bekletilen Van'ın 11 bin hektarlık imar planının Van Merkez bölümü olan 1050 hektarını oy birliği ile onayladı. Kararın ardından imar planının kabul edildiği bölgelerde inşaat için ruhsat alınabilecek.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremler sonrası Van Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ortak mutabakatıyla 11 bin hektarlık bir alanda imar planı hazırlandı. Ancak 3 kez askıya çıkarılan ve eksiklikler, itirazlar nedeniyle geri çekilen imar planının Van merkezdeki 1050 hektarlık bölümü oy birliğiyle kabul edildi. 381 itirazın olduğu imar planının kabul edilmesiyle, itiraz olmayan bölgelerde inşaatlar için ruhsat alınabilecek.

HALK MAĞDUR EDİLMİŞTİR

Van'da inşaat sektörünün durma noktasına geldiğini, imar planının kabul edilmesiyle yeniden canlanacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, imarın rantlara kurban gittiğini ve halkın mağdur edildiğini söyledi. Doğar, "Meclisin bu konuda söz sahibi olması gerekir. İmar planı maalesef rantlara kurban gitti. Bazıları deprem fırsatçılığı yaptı. Bu olayda belediyenin hiçbir kusuru yoktur. Van'da ticaret durma noktasına gelmiştir. Meclis bugün tasarruf hakkını kullanarak bu imar planını kabul edip mağduriyetleri giderecektir" dedi.

Belediye Meclis Üyesi Sabri Abi ise, imar planının hükümet tarafından bilerek geciktirildiğini ve bu yolla belediyenin halk nazarında itibarsızlaştırılması amaçlandığını iddia etti. Abi, "Birçok kez görüşmeler yapmamıza rağmen istediğimiz bir sonuca varamadık. İmar planı perde arkasında siyasi oyunlara kurban edildi. Van'da tek faal sektör olan inşaat sektörü plan uygulanmayınca büyük zarar gördü. Bunun en büyük mesuliyeti hükümettedir" dedi. - Van