VAN’DA İLK DERS ZİLİ ÇALDI!

Van’da 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte 320 bin öğrenci için ilk ders zili çaldı.

VAN 19.09.2016 11:44:57 0
VAN’DA İLK DERS ZİLİ ÇALDI!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Üç aylık yaz tatilinin ardından Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Van’da da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri okula başladı. 

Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı Zaferler İlk ve Orta Öğretim Okulu’nda İlköğretim Haftası açılış programıyla gerçekleştirildi.

Açılış programına Vali Vekili Atif Çiçekli, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Defterdarı Mehmet Durusoy, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürü, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı. 

Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kırekin, eğitim-öğretimin önemi hakkında bilgi vererek şu ifadeleri kullandı; “Yaklaşık 3 aylık tatil ve dinlemeden sonra yeniden okullarımıza, öğrenci ve öğretmenlerimize kavuşma sevincini yaşıyoruz. Okulların gelişmesinden, aydınlanmasından, refahından ve huzurundan şüphesiz en önemli olgulardan biri eğitimdir. Özellikle son yıllarda ülkemizde bu bağlamda eğitime ve bilime büyük yatırımlar yapılmaktadır. Ülke bütçesinin en büyük payı eğitime ayrılmaktadır. Tüm öğrencilerin ders kitapları ücretsiz dağıtılmaktadır.” dedi. 

“BU YAZI ÇOK HAREKETLİ BİR ŞEKİLDE YAŞADIK”

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle çok hareketli bir yaz mevsimini geride bıraktıklarını hatırlatan Kırekin, “Ülkemizin geldiği bu noktadan rahatsız olan bu güçler ve hain şebekeler 15 Temmuz 2016 günü ihanetin en büyük örneğini göstererek darbe girişiminde bulundular. Hain emellerini maalesef okullarımızda okuttuğumuz, kışlalarda eğitimiz ve beslediğimiz namuslu vatandaşımızın alın terinden, el emeğinden biriktirilen paraların hizmet adı altında alarak biriktikleri terörist kılıklı hainler eliyle gerçekleştirmek istediler. Bu şaşkın hainler, birer birer yakalanarak adalete teslim edildi. Bunların destekçisi olan hainlerinde kamu kurumlarıyla ilişkileri kesildi. Bu nedenle bu yazı çok hareketli bir şekilde yaşamış olduk.” diye konuştu. 

ÖĞRENCİLERE '15 TEMMUZ' KİTAPÇIĞI DAĞITILDI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatı üzerine 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı kitapçıkları dağıtıklarını söyleyen Kırekin, “Bunun için hepimizin sıralarına bu konuyu anlatan, vurgulayan kitapçıklar konuldu. O kitapçıkları okuyarak yeniden bilinçlenmemiz gerekmektedir. Okullarımızda alacağımız eğitimle kendimize, ailemize ve ülkemize faydalı fertler olmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından bir grup 4. sınıf öğrencisi, bir grup 1. sınıf öğrencisine “Okula hoş geldiniz” diyerek, çiçek sundu. 
Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve okul müdürü Refik Uygun ile birlikte sınıflar dolaşılarak, kitap dağıtımı yapıldı.

Yılmaz Sönmez/Van Olay

 



VAN’DA İLK DERS ZİLİ ÇALDI!