Van'da HÜDA PAR üyelerine bıçaklı saldırı:1'i ağır 2 yaralı

Van'ın Edremit ilçesinde bulunan TOKİ konutlarında HÜDA PAR broşürü dağıtan parti üyelerine saldıran PKK/BDP'lilerin, iki HÜDA PAR gönüllüsünü bıçakla yaraladığı bildirildi.

VAN 20.03.2014 22:49:07 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Edremit TOKİ konutlarında HÜDA PAR broşürü dağıtan parti üye ve gönüllüleri, PKK/BDP’lilerin saldırısına uğradı. Bıçaklı, sopalı ve taşlı saldırı gerçekleştiren 30-40 kişilik çetenin içinde BDP ilçe yöneticileri ile BDP’li meclis üyelerinin de olduğu öğrenildi.

BDP’lilerin saldırısında HÜDA PAR gönüllüsü Zafer Yaren ile parti üyesi Fikret Dayı bıçaklandı. Saldırıda Yaren sol omuz ve karın bölgesinden 2 bıçak darbesi alırken Dayı ise sağ böbrek bölgesinden ve başından yaralandı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılar ilk müdahalenin ardından ortopedi servisine alındı.

Saldırıdan hemen sonra HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Mehdi Oğuz, İl Başkanı Rasim Sayğın ve partinin yöneticilerinden bir heyet yaralıları hastanede ziyaret etti.

Yaralıları ziyaretlerinden sonra olay ilgili kısa bir açıklama yapan HÜDA PAR Van İl Başkanı Sayğın, akşam saatlerinde Edremit ilçesi Yeni TOKİ’de parti üyelerinin, partilerinin tanıtım broşürlerini dağıttıkları sırada BDP’li bir grubun saldırısına uğradığını belirtti. Sayğın, “Söz konusu grup içerinde BDP’li meclis üyelerinin bulunduğu bir grup tarafından bu saldırı gerçekleşti. Bu saldırı neticesinde 2 arkadaşımız bıçaklı saldırıya maruz kalıyor. Biri hafif diğeri ağır yaralı bir şekilde hastaneye getiril Elhamdülillah şu anda hayati tehlikeyi atlatmış durumdadırlar bizler yaralılarımızı takip etmekteyiz. Konuyla ilgili olarak detaylı bir açıklamamız da olacak.” dedi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. (Murat Dalgın-İLKHA)


Van`da HÜDA PAR üyelerine bıçaklı saldırı:1`i ağır 2 yaralı