Van’da her yıl 20 bin ton hurda toplanıyor

Van Demirciler ve Geri Dönüşümcüler Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ömer Doğan, Van’da her yıl 20 bin ton hurda toplandığını belirterek, “Metal, kağıt, cam, plastik gibi atıklarla hızla kirlenen Van Gölü’nü de sanayi sitemiz kurt

VAN 6.12.2018 10:30:20 0
Van’da her yıl 20 bin ton hurda toplanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Demirciler ve Geri Dönüşümcüler Küçük Sanayi Sitesi yönetimi tarafından, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (Van TSO) “İmar Barışı Sertifika Töreni” düzenlendi
Törene Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Van Demirciler ve Geri Dönüşümcüler Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ömer Doğan, bazı sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve site esnafı katıldı.  
Sitenin yapısı ve yürütülen çalışmalarla ilgili yapılan görsel tanıtım ardından törenin açılış konuşmalarına geçildi.

 

YILDA 60 MİLYAR DOLAR CİRO
Açılışta konuşan Van Demirciler ve Geri Dönüşümcüler Küçük Sanayi Sitesi Ömer Doğan, geri dönüşümün önemine dikkat çekti.
Geri dönüşümün hem Van hem ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağladığını belirten Doğan, şunları söyledi:
“Türkiye’nin ilk ve tek olan Van Demirciler ve Geri Dönüşümcüler Küçük Sanayi Sitesi, 2 bin 300 çalışanıyla hem Van’a, hem ülke ekonomisine ciddi boyutlarda katkı sunmaya devam ediyor. Bugün küresel sanayinin ihtiyaç duyduğu ham maddenin yüzde 50’ye yakın bir bölümü, geri dönüşüm sayesinde sağlanıyor. Yılda 60 milyar doları aşan cirosuyla geri dönüşüm endüstrisi, hem bugünün, hem de yarının sürdürülebilir ülke kalkınmasında kilit bir role sahiptir.”

 

VAN GÖLÜ’NE DİKKAT ÇEKTİ
Geri dönüşüm sayesinde Van Gölü’nün büyük bir tehditten kurtulduğunu ve site olarak bunu başardıklarını belirten Doğan, şunları kaydetti:
“Metal, kağıt, cam, plastik gibi atıklarla hızla kirlenen Van Gölü’nü de sanayi sitemiz kurtarmaya adaydır. Bugün artık ilimizde hiçbir organizasyon konu çevre koruma ve ekonomik refah olduğunda, ne geri dönüşümü, ne de bu alanın en önemli faktörü olan sanayi sitemizi görmezlikten gelemez. Her yıl Van’da 20 bin ton hurda geri dönüşüm sayesinde değer yaratıyor. Geri dönüşüm endüstrisi Van’ın ve ülke endüstrisinin hammadde ihtiyacını karşılaması bir yana sağladığı enerji tasarrufu ve yarattığı büyük çaplı istihdam ile de yarının ekonomisinde daha büyük bir rol alacaktır.”

 

“ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇABA…”
 Ev sahibi sıfatıyla sertifika töreninde konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da, site esnafının gösterdiği gayrete dikkat çekti.
Hurdacı esnafının önemli bir işi başardıklarını ifade eden Takva, şunları söyledi:
“Buradaki esnafların ne kadar zor koşullarda bu işi yaptıklarını yakinen biliyorum. Bu devasa atığın tekrar insan yararına sunulması yolunda verdiğiniz önemli bir uğraş var. Bu çok önemli bir çaba… Sitemizin çok ciddi bir şekilde bu ile katkı sağladığını biliyorum. Başkan gereken açıklamaları yaptı, tekrar detaylara girmek istemiyorum. Ama bu İmar Barışı kapsamında elde etmiş olduğunuz hakkın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Van TSO olarak her zaman yanınızda olacağımızı, bu tür imkân ve olanaklara sahip olmanız yönünde de her türlü lobi çalışması içerisinde olacağımız ifade ediyorum.”

 

SERTİFİKALAR DAĞITILDI
Yapılan konuşmaların ardından sitede yer alan ve imar barışından faydalanan esnaflara sertifikaları verildi. Sertifikalar, törene katılan iş insanları ve oda başkanları tarafından verildi. Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi

Van’da her yıl 20 bin ton hurda toplanıyor