Van’da hasarlı binaların yıkımı sürüyor

Van’da beş yılı aşkın bir süre önce meydana gelen iki büyük depremin ardından hasarlı olan binaların yıkımı da sürüyor. Bu arada deprem sonrası hasarlı olmayan bazı yapıların da kentsel dönüşüm veya başka sebeplerden dolayı y

VAN 23.01.2017 10:48:52 0
Van’da hasarlı binaların yıkımı sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van’da Ekim-Kasım 2011 depremlerinin üzerinden beş yılı aşkın bir süre geçti. İki büyük depremin ardından birçok bina ağır ve orta hasarlı çıkarken, hafif hasarlı ve hasarsız binaların da oldukça fazla olduğu görüldü.

Yıkılan veya ağır hasarlı olan birçok binanın eski yapı olduğu ortaya çıkarken, orta hasarlı binaların da yine yaşının uzun ömürlü olduğu kaydedildi.


      Öte yandan depremde ağır veya orta hasar raporu almayan bazı binaların da kentsel dönüşüm kapsamında veya bina sahibinin farklı gerekçeleriyle yıktırıldığı görülüyor.


      Kentte bu kapsamda bina yıkımlarının devam ettiği belirtilirken, son olarak İpekyolu İlçe Hükümet Konağı’nın yanındaki tek katlı uzun yapılar da bulunduğu yerde yıktırıldı. Şimdilik otopark olarak kullanılan alana sonraki süreçte bina yapılacağı belirtiliyor.
Öte yandan Van’da kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılan bazı sitelerin, sakinler arasındaki görüş farklılıkları yüzünden ne olacağı muallak konusu…