Van'da genç yetenekler keşfediliyor

Van'da futbol eğitimi veren Van Fenerbahçe Futbol Okulu yetenekli gençleri kazanmaya devam ediyor. Hedef her sezon Fenerbahçe alt yapısına Van'dan futbolcu göndermek.

VAN 19.09.2018 09:44:18 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van'da açıldığı günden bu yana futbol tutkunu gençler ve çocuklara futbol eğitimi veren Fenerbahçe futbol çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  

 


        Okulların açılmasıyla çalışma günlerini hafta sonuna alan Van Fenerbahçe spor futbol okulu, geçtiğimiz aylarda Iğdır ve Batman'da yapılan Fenerbahçe Futbol Okullarının katıldığı turnuvada 2 kategoride Bölge Şampiyonu olmuştu.
Yaklaşık 150 öğrenciye eğitim veren Van Fenerbahçe spor futbol okulu, bir kaç yetenekli öğrencisini de İstanbul dere ağzı tesislerine kazandırdı. Her sezon 2 öğrencide Fenerbahçe alt yapısına gönderiliyor.

 


           BELLİ: GÜZEL HEDEFLERİMİZ VAR!
 Fenerbahçe Futbol Okulu teknik sorumlusu ve Patnos 1978 teknik direktörlüğünü de yapan Oktay Belli gazetemize yaptığı açıklamada, "Bizim hedeflerimiz var. Hedeflerimize ulaşabilmek içinde ciddi ve disiplinli bir çalışma yürütüyoruz. Fenerbahçe SK Gençlik Geliştirme Program Koordinatörlüğü ile organik bir bütünlük içinde çalışmalarını yürüterek, Çocukların erken yaşlarda futbolla tanışmalarını sağlamak, Çocukların küçük yaşlarda sistemli ve disiplinli çalışmalar sonucunda futbol eğitimi almalarına yardımcı olmak, Çocuklarımızın bedensel, zihinsel, psikolojik, sosyal ve kültürel olarak gelişimlerini sağlamalarına yardımcı olmak, Sosyal yaşamda kendi kendilerine yetebilen, topluma yararlı bireyler olarak kazandırılmasına katkıda bulunmak, Çocuklara futbol oyununu sevdirmek, iyi bir taraftar ve futbolsever olmasını sağlamak, Futbol okullarımızdaki yetenekli çocukları tespit etmek ve bu yetenekleri futbol yarışmacı takımlarımızın hizmetine sunmak, Futbol okullarından yarışmacı takımlarımıza yetenekli oyuncuların kazandırılması için yoğun çalışıyoruz" dedi.

 


           Belli, yeni yeteneklere güvendiklerini söyleyerek, "Biz çocuklarımıza güveniyoruz o güveni de onlara aşıladıkça onlarda yeteneklerini çok rahat bir şekilde gösterme imkânı buluyor diyen Belli, Patnos 1978'e değindi. Patnos 1978'de yeni göreve başladım. Hedefi olan bir takım. Bizde bu takımı layık olduğu konuma getirmek için elimizden gelen her gayreti göstereceğiz. Buradan Patnosspor yönetimi ve taraftarlarına çok teşekkür ediyorum. Onlara zevkli ve heyecanlı maçlar izleterek Patnos 1978 Spor'u layık olduğu konuma getireceğiz" şeklinde konuştu.

 


          Patnos 1978 Spor'da teknik direktörlük görevine getirilen Oktay Belli, daha önce Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden Başkalespor'da görev yaptı.

 


          Başarılı bir grafik çizen Belli, Van 1. Amatör kümede mücadele eden Edremitspor'u namağlup il şampiyonu yaptı.
Futbol hayatında başarılı bir grafik çizen Belli, teknik direktörlük hayatında da başarılı bir grafik çiziyor.Bölge: