Van'da eski yapıların yıkımı sürüyor

Van'da ağır hasarlı yapıların yıkımı sürerken, yine geçi olarak hizmet veren bazı yapıların yıkımı da devam ediyor. Van'da bir dönemler spor salonu olarak kullanılan yapı yıkılmış, yerine geçici olarak kafe ve pastanelerin olduğu

VAN 13.03.2018 10:21:21 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 2011 yılında kentte meydana gelen iki büyük depremin ardından uzun bir süre geçmesine rağmen, hasarlı yapıların yıkımı sürüyor.


        Beşyol Mevkii'nde bulunan ve bir dönemler spor salonu olan yapı geçmiş yıllarda yıkılmış ve yerine geçici olarak iş yerleri inşa edilmişti. Tek katlı iş yerlerinin bazı bölümleri kafe, bazı bölümleri pastane olarak hizmet vermişti. Söz konusu iş yerleri önceki gün yıkıldı. Yıkılan eski yapıların yerine yeni binaların inşa edileceği belirtiliyor.


      Öte yandan depremden sonra ağır hasarlı olan ve mahkemelik olan birçok yapının yıkımı da devam ediyor.
Yetkililer, Van'da hala çok sayıda hasarlı, kullanılmayan ve yıkılması gereken yapıların olduğunu belirtirken, yıkılan eski yapıların yerine yeni ve kaliteli yapıların yapılmasının kent estetiği açısından da iyi olduğu yorumları yapılıyor.
Beşyol mevkiindeki yapılardan önce kentin 500-600 seyirci kapasiteli kapalı salonu bulunuyordu. Söz konusu kapalı salonu yıkılmış, daha sonra Edremit İlçesi'nde 5 bin seyirci kapasiteli modern bir kapalı spor salonu inşa edilmişti. Yeni kapalı spor salonuna da Vanlı ve Milli Tekwandocu Nur Tatar'ın ismi verilmişti.