Van'da elektrik işkencesi

“Artık bu rezalete bir son verilsin istiyoruz”

VAN 22.08.2014 10:10:50 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'da son zamanlarda sık sık kesilen elektrikler vatandaşları canından bezdirdi. Özellikle gece saatlerinde 2 dakikada bir yapılan elektrik kesintileri işkenceye dönüştü.

Van’ın önemli bir bölümü hemen hemen her gün saatlerce elektrikten mahrum kalıyor. 21. yüzyılda yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar kesintilere anlam veremediklerini belirttiler.


 

Özellikle VEDAŞ’ın özelleştiğinden beri doğru düzgün elektrik alamadıklarını söyleyen vatandaşlar, mağdur olduklarını belirterek, devletin bu soruna el atması gerektiğini ve vatandaşların bu mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söylediler.
VEDAŞ’ın 186 arıza hattını aradıklarını fakat sürekli meşgul çaldığını söyleyen vatandaşlar, VEDAŞ’ın bu keyfi uygulamalarına son vermesini istediklerini belirttiler.


 

“Artık bu rezalete bir son verilsin istiyoruz”
Vatandaşlardan E.B, elektrik kesintilerinin sık sık yapıldığını belirterek, “Yaşanan elektik kesintileri artık bizleri canımızdan bezdirdi. Evlerimizdeki birçok eşyamız bu kesintiler yüzünden zarar gördü. Bu kesintiler vatandaşlarımızın eşyalarına da zarar vererek maddi hasara yol açmaktadır. Artık bu elektrik sorununa biran önce çözüm bulunmasını istiyoruz. VEDAŞ özelleştiğinden beri doğru düzgün elektrik alamıyoruz. Kış aylarında kesintilerin sebebini kaçağa ve elektrikli sobaların yoğunlukla kullanılmasına bağlayan VEDAŞ bu bahar ayında neye bağlayacak. Şimdide mi elektrikli sobalar kullanılıyor. Artık bu rezalete bir son verilsin istiyoruz. VEDAŞ keyfi uygulamalarına son versin. Özellikle dün gece 2 dakikada bir elektriklerin kesilmesi eşyalarımızın bozulmasına neden oldu. Son birkaç gündür doğru düzgün elektrik alamıyoruz. Ama aybaşı geldiği zaman VEDAŞ elektrik faturasını kesmesini biliyor. Bir ay geciktirdiğimiz taktirde de faiz uygulamasını biliyorsa bu soruna da çözüm bulmasını bilmeli.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.


 

“VEDAŞ’ın insanları karanlığa mahkûm etmeye hakkı yoktur”
Vatandaş H.Y. ise, Vanlıların bu zulmü hak etmediğini belirterek, “Son günlerde ızdıraba dönüşen elektrik kesintileri insanları çileden çıkartmıştır. Van’da birçok mahallede elektrik kesintileri sık sık yaşanmaktadır. Bu kesintiler birçok ev eşyamıza zarar vermektedir. VEDAŞ bunları bile bile sık sık elektrik kesintisi uyguluyor. VEDAŞ’ın insanları karanlığa mahkûm etmeye hakkı yoktur. Elektrik kesintileri insanları mağdur etmektedir. Elektrik borcu biraz gecikti mi hemen elektriği kesmeyi bilen kurum, bizim mağduriyetimizi nasıl giderecek. Özellikle VEDAŞ özelleştiğinden beri elektrik sorunları sıkça yaşanmaktadır. Devletin buna el atmasını bekliyoruz.” dedi.