Van'da düzenlenecek festivale tepki…

Van İslami Dayanışma Platformu (VİDAP), Van'da 7-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Gezginfest Van adlı festivali kınadı. Hz. Ömer Camii avlusundaki eylemde sık sık 'Fuhuşa hayır! İçkiye hayır!' sloganları atılırken, söz ko

VAN 5.09.2018 21:20:03 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van'da 7-9 Eylül 2018 tarihinde düzenlenecek olan üç günlük festivalde içkilerin içileceği ve fuhuş ortamının hazırlandığı iddia edilerek, söz konusu festival, yapılan eylemler ve basın açıklaması ile kınandı.

 


        Öğlen namazını müteakip Van İslami Dayanışma Platformu (VİDAP) adına açıklamayı okuyan Bülent Baykara, "Güzel Van'ımızda 7-8-9 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Gezginfest Van adlı festivalde içki satılacağı ve katılımın yaş sınırının olmadığı bizzat organizatörler tarafından duyurulmuştur. İçki, fuhuş gibi çirkinliklerin tavan yapacağı açık olan böylesi bir fesat ve yozlaşma etkinliğine karşı Müslüman halkımızın ahlaki tepki ortaya koymasından daha doğal bir durum olamaz. Genelde tüm toplumumuzun özelde ise gençliğimizin ifsadına karşı ıslah mücadelesinin önemine vurgu yapmak, her türlü kötülükten korumak en temel görevlerimizdendir" dedi.

 


        Baykara, açıklamasına devamla, "Rabbimiz kendimizi ve ehlimizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten korumamızı ferman buyurmaktadır. Televizyondan internete, içkili partilerden karma yaşam biçimine kadar her türlü gayrı insani ve gayrı ahlaki hadiseye karşıtlığı inancımızın gereği olarak görmekteyiz. Seküler festival ahlaksızlığının Hristiyan ayinine denk getirilmesini tesadüf olarak görmek mümkün değildir. Vakıa coğrafyamızın İslami kimliğine yönelik çok yönlü saldırının bir parçası olarak okunmalıdır" ifadelerini kullandı.

 


        "Toplumsal ahlakın fiyatı olamaz"
Hristiyanların ibadet hürriyetine saygı duymanın İslami terbiyenin gereği olduğunu, ancak sistematik misyonerlik faaliyetlerine karşı gençliği uyarmanın da görev olduğunu hatırlatan Bülent Baykara, "Altını çizmek gerekir ki ekonomik kaygılar ahlaksızlığı meşrulaştıramaz. Toplumsal ahlakın fiyatı olamaz. Yitik kuşakların vebali müteselsilen hepimizin uhdesindedir. Güzel Van'ımızın İranlı veya uyruğu ne olursa olsun sefahat gruplarının içki ve fuhuş merkezine çevrilmesine sessiz kalmayacağız. Güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilmiş peygamberin ümmeti ahlaksızlığın normalleşmesine izin vermeyecektir. Duruşumuzu yabancısı olduğumuz festival olgusu üzerinden inşa edilmeye çalışılan batının hazcı yaşam biçimine karşı tarihsel Hak-Batıl çelişkisinin bir tezahürü olan bir kültürel mücadele olarak tanımlamaktayız. Kurtuluş aziz İslamin hayat bahşeden düsturlarındadır. Yönetim sorumluluğu taşıyan tüm atanmış ve seçilmişlerden ahlaki yozlaşmaya katkı sunmamaları doğrultusunda festivali iptal etmelerini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. Güvenlik önlemlerinin alındığı eylemler esnasında sık sık sloganlar atılırken, basın açıklaması ve eylemler olaysız şekilde sona erdi

escort bayanlar