VAN’DA DİLENCİ VE SEYYAR SATICI OPERASYONU

Van Büyükşehir Belediyesi kent genelinde dilencilik ve seyyar satıcı sorununu ortadan kaldırmak için çalışmaları devam ediyor.

VAN 25.09.2017 18:03:04 0
VAN’DA DİLENCİ VE SEYYAR SATICI OPERASYONU
Tarih: 01.01.0001 00:00

Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı zabıta ekipleri ana caddelerde ve ışıklarda dilencilik yaparak trafiği tehlikeye atan ve vatandaşların duygularını istismar eden dilenciler ve seyyar satıcılarla ilgili uygulama yaptı.

Sabah 08.00’den gece 22.00’ye kadar denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri haksız kazanç sağlayan dilencileri tek tek toplayarak zabıta merkezine götürdü. Haklarında cezai işlem uygulanan dilencilere uyarıda bulunuldu.

Ayrıca market önlerinde satış yapan, yol kenarlarına tezgah kuran, mahalle aralarında çalışan seyyar satıcılarla ilgili de mücadele eden zabıta ekipleri, kayıt dışı satış yaparak ekonomik kayıplara neden olan ve sağlıksız ortamda ürün satan seyyar satıcılara müsaade edilmeyeceğini belirtti.
Kentte dilenci sayısında büyük bir artış yaşandığını da belirten zabıta yetkilileri, özellikle yabancı uyruklu dilencileri engellemek için İl Göç İdaresi ile birlikte çalışarak istismarcılara geçit vermeyeceklerini söyledi.