Van'da depremzede yetim aileler konutlarına kavuştu

Van'da 2011 tarihinde meydana gelen 7.2 şiddetindeki deprem sonrası yetim kalanlar ve aileleri için yaptırılan daireler teslim edildi.

VAN 21.11.2014 23:34:37 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
  İHH İnsani Yardım Vakfının, merkezi Kuveyt'te bulunan International Islamic Charitable Organisation(IICO) desteğiyle, Van'da depremden etkilenen yardıma muhtaç yetim aileleri için yaptırdığı 64 dairelik kalıcı konutlar, düzenlenen törenle teslim edildi.

Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Ben dünyada birçok ülke gezdim ama sadece Türkiye’de doğal afetlere müdahale ve kalıcı projelerin bittiğine şahit oldum. Bakın sadece Van’da 25 binden fazla daire yapıldı. Dünyanın en gelişmiş ülkelerini bile doğal afetlere nasıl müdahale ettiklerini gördüm, Elhamdülillah, Türkiye bu konuda çok yol almış durumdadır”dedi.

Konutların yapımında destek veren kurum ve şahıslara teşekkür eden Yıldırım; Kürt, Türk, Arap arasındaki pekiştirmeyi devlet değil STK’ların yapabildiğini dile getirdi, maddi durumu iyi olan hayırseverlerden yardım kuruluşlarına destekte bulunmalarını istedi.

Törenin sonunda konutların anahtarları, hak sahiplerine teslim edildi.

Öte yandan, Van merkezde 7 buçuk dönümlük arazi üstüne kurulu, 4 blok ve 64 daireden oluşan konutlarda 400 kişi oturacak. Ayrıca konut alanında, içerisinde kültür merkezi bulunan bir sosyal tesis de hizmete açılacak. İHH ve IICO'dan Van'daki 64 Aileye Konut