Van'da Dehşet Olay: 'Kızımı babası katletti' iddiası

Nene Hatun Kız Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi F.T. (17), 28 Şubat tarihinde okul çıkışında arkadaşının evine gitmesi sonucu babası ve akrabaları tarafından eve götürülmesinin ardından

VAN 14.03.2015 17:03:54 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'da Nene Hatun Kız Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki F.T. adlı genç kadının 28 Şubat'ta babası tarafından feci şekilde darp edildiği iddia edildi. Darp edilen F.T.'nin yoğun bakımda olduğu ve beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi. Olayla ilgili bilgi veren anne Zeycan Çiftçi, 8 yıl önce boşandığı eşinin kızını feci şekilde darp ederek katlettiğini iddia etti. Çiftçi, kızının babası Kasım Tosun'un ve akrabalarının olaya "kendini astı" diyerek intihar süsü verdiğini ve cinayetin üstünü örttüğünü aktardı. Cinayetin azmettiricisinin ise üvey annesi olduğunu iddia eden anne Çiftçi, kızına 4 aydır ulaşamadığını, eski eşi ve akrabaları tarafından izin verilmediğini söyledi. 



'Arkadaşının evine gitti diye babası tarafından darp edildi'



Kızının yıllardır babası ve üvey annesi tarafından psikolojik ve fiziksel şiddet gördüğünü iddia eden anne Çiftçi, kızının arkadaşının evine gitmesinden dolayı öldürüldüğünü söyledi. Çiftçi'nin iddiasına göre; kızı F.T., 28 Şubat tarihinde okul çıkışında Edremit TOKİ'lerde oturan arkadaşının evine gitmesi üzerine babası ve akrabaları tarafından bulunarak eve getiriliyor. Üvey annesinin azmettirmesiyle kızına şiddet uygulayan baba Tosun, kızını öldürüyor. Ardından özel bir hastaneye kaldırılan Tosun, yoğun bakım ünitesine alınıyor. Beyin ölümü gerçekleşen Tosun, şu an bulunduğu özel hastanede müşahade altında tutuluyor. 



Kızının durumunu annesine haber vermediler

Kızı Tosun'un babası tarafından 28 Şubat akşamında öldürüldüğünü ancak kendisinin olaydan sonra kızı ile ilgili gelişmeden 7 Mart'ta haberdar olduğunu ifade eden anne Çiftçi, bilgiyi eski eşinin yeğeninden öğrendiğini söyledi. Eski eşinin yeğeninin kızı F.T'yi arkadaşının evinden aldıkları olayını doğruladığını belirten Çiftçi, olayı öğrendikten sonra İstanbul'dan Van'a gelerek 8 Mart'ta kızını gördüğünü söyledi. 



'Kızımın boynunda kırık yor'

Kızını yoğun bakım servisinde gördüğünü anlatan anne Çiftçi, kızının boynunda intihar ettiğine dair herhangi bir kırılma olmadığını belirtti. Ayrıca nöbetçi doktorun kendisine kızı getirildiğinde kalbinin durduğunu dile getiren Çiftçi, "Kızımın boğazında parmak izleri, sol omzunda çizikler ve tırmalamalar gördüm. Fakat boynunun kırıldığına dair bir iz yoktu" iddialarında bulundu. 



'Polis, ısrarla kızının boynu kırık mıydı diye sordu'



Olayın araştırılması için Asayiş Şube'ye ve 2 Nisan Karakolu'na başvurduğunu söyleyen Çifti, polislerin kendisine ısrarla "Kızınızın boynu kırık mıydı" sorularını yönelttiğini iddia etti. Polise bildiklerini aktaran anne Çiftçi, savcılığa da başvurduğunu, ancak savcılığın kendisini tekrar polise yönlendirdiğini aktardı. 



'Eşim ve akrabaları savcılığa gitmemem için tehdit ediyor'



Kızının intihar etmediğini iddia eden anne Çiftçi, kızının okul arkadaşlarının kendisini arayarak olayın intihar olmadığını söylediklerini ileri sürdü. Ancak baba Tosun'un kısa bir süreliğine gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığını belirten anne Çiftçi, eski eşi ve akrabaları tarafından savcılığa ve polise gitmemesi için tehditler aldığını ve bu iddiayı destekler nitelikte bir tutum olduğunu söyledi. (DİHA)