Van’da Çocuk Üniversitesi açıldı

Van’da, bir süre önce altyapı çalışmaları yürütülen Çocuk Üniversitesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Çocuk Üniversitesi koordinatörü Dr. Asiye Parlak Rakap, “Yaz dönemi için 3 program ayarladık. Bunlardan ilki 6-9 yaşa yö

VAN 9.07.2018 21:52:58 0
Van’da Çocuk Üniversitesi açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) bünyesinde yaz tatili boyunca eğitimlerin görüleceği Çocuk Üniversitesi için açılış programı düzenlendi.
Van YYÜ Eğitim Fakültesi salonunda düzenlenen açılış programına Van Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, Van YYÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdiresi ve aynı zamanda Çocuk Üniversitesi koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Asiye Parlak Rakap, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, eğitim görecek çocuklar ve velileri katıldı.

 

EĞİTİMİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof Dr. Murat Demirel, çocukların eğitimlerinin önemine değindi.
Sosyal yaşamda meydana gelen birçok olumsuz olayın kökeninde çocuklara yönelik yetersiz eğitimin olduğunu belirten Demirel, bu açıdan yaz okullarının ve çocuk üniversitesi uygulamasının büyük bir önem arz ettiğini söyledi.
Çocukların eğitimden uzak kaldığında şiddet örgütleri dahil çeşitli olumsuz yollara sapabildiklerine dikkat çeken Demirel, tüm ailelerin çocukların eğitimi yönünde her türlü özveride bulunmalarını istedi.

 

“İLAVE EĞİTİM GÖRECEKLER”
Vali Yardımcısı Mehmet Parlak da, Çocuk Üniversitesi projesinin önemli bir çalışma olduğunu belirterek, şunları söyledi: 
"Bunu okullarda aldığı eğitime ilave anlamında tamamlayıcı eğitim olarak ele almak gerekiyor. Çocuk üniversitemizin çocuklarımıza değerler eğitimi anlamında güzel işlevler yükleyeceğini temenni ediyorum. Çocuklarımız çok şanslı. Ben üniversiteyi, kazandığım zaman görebildim. Ama her geçen gün şartlar iyileşiyor, ülkemiz gelişiyor. Bu yaşta çocuklarımızın üniversite deneyimi elde edecek olması büyük kazanım. Yeni ufuklar oluşturacak, hayal dünyalarında yeni izler bırakacak bir takım tecrübeleri görmüş olacaklar. Hayırlı olsun."

 

“FARKINDALIK OLUŞTURACAK”

Van YYÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdiresi Dr. Öğretim Üyesi Asiye Parlak Rakap ise, üniversitenin bölge için bir farkındalık oluşturacağını belirterek, “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü olarak, Çocuk Üniversitesinin amacı, çocuklarımıza yaparak, yaşayarak öğrenme fırsatı sağlamak ve bunu üniversitede uygulamalarını sağlamak. Üniversite ve toplum iş birliğine dayanan bir uygulama ve çocuklarımızın sadece ders görmesi, akademik anlamda yetişmesi değil, aynı zamanda oynayarak, deneyimleyerek çalışmalar yürütmesini hedefliyoruz. Üniversitemizin öncelikle bölgemize anlamlı bir farkındalık oluşturacağını düşünüyoruz. Çünkü geleceğimiz çocuklarımız, çocuklarımız için de güzel çalışmalar yürütmek istiyoruz.” dedi.

 

GENEL BİLGİLENDİRME

Çocuk Üniversitesi’nde verilecek eğitim içeriğine ilişkin bilgi veren Parlak Rakap, şunları anlattı:

“Yaz döneminde açılacak üç programımız var. Bunun sebebi, merkezimizin çok yeni oluşu. Merkezimiz 30 Nisan 2018 yılında kuruldu. Yaz dönemi için üç program ayarladık. Bunlardan ilki 6-9 yaşa yönelik doğa okulu. Yenilikçi Fen Laboratuarında 11-13 yaş grubuna yönelik çalışmalar yürütülecek. Sanal gerçeklikte de yine 11-13 yaş grubuna yönelik çalışmalar yürütülecek. Kayıtlarımız doldu, yaklaşık 45 öğrenci eğitimlerine devam edecekler. Çocuklarımıza başarılar diliyoruz. En büyük mutluluğun başarı olduğunu biliyoruz. Başvurularımızda herhangi bir kriter yoktu. Başvurularda dezavantajlı çocukların olmasını çok istedik. Ancak yaz dönemi olmasından ve kampusa gidiş gelişlerin çok kolay olmamasından dolayı daha çok kampus içerisinden hocalarımızın çocuklarıyla çalışmalar yapacağız. Ancak farklı projeler ve çalışmalarla bütün çocuklara ulaşmayı hedefliyoruz.”
Açılış töreninde bazı çocuklar da kürsüye çıkıp duygularını dile getirirken, bazıları da şarkı söyledi. 
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi

Van’da Çocuk Üniversitesi açıldı