VAN'DA ÇİĞ KÖFTE DENİLİNCE AKLA GELEN İLK İSİM “BARİ USTA”

ÇİĞ KÖFTE BARİ USTADAN ALINIR- FOTO HABER

VAN 9.06.2016 14:09:26 0
 VAN
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ramazan ayında iftar sofralarımızın vazgeçilmezi olan çiğ köfte,  mübarek  ramazan ayının gelmesiyle birlikte, Van’da tezgahlardaki yerini almaya başladı. Bizde;  1969 yılından beri, yaklaşık 45 senedir  çiğ köfte yapan, işini hakkıyla yapıp ve  işinin erbabı olan Bari usta ile kısa bir söyleşi yaptık.

Bari ustayı sıhke caddesinde bulunan mizan et lokantasında, her ramazan ayında yaptığı nefis çiğ köftesi ile tanıyoruz. Van halkının  bu çiğ köfteyi almak için sıraya girip, uzun kuyruklar oluşturduğunu söylersek hiç de abartmış olmayız. Biz onu genelde mizan et lokantasının çiğ köftecisi  olarak biliriz, ama Bari ustanın mizan et lokantası ile herhangi bir bağlantısı yok, sadece her ramazan ayında mizan et lokantasını ramazan ayı boyunca 1 aylığına kiralar ve çiğ köftesini Van halkının beğenisine sunar.

Merak edip soruyoruz; “Bu kadar güzel ve lezzetli bir çiğ köfteyi ramazan ayı dışında da yapıyor musunuz” diye. Bari usta; “Genelde sadece ramazan ayında yaptıklarını, ramazan ayı dışında da hafta sonu cumartesi günü bir kere yaptıklarını ve sipariş veren müşterilerine gönderdiklerini” söylüyor ve ekliyor  “uygun bir yer bulduğu zaman, ramazan ayının dışında da her gün çiğ köfte yapabileceklerini” belirtiyor.Çiğ köftesinin  sırrını, her işin ustası gibi vermiyor bize ama; “çiğ köfteyi kesinlikle hazır kıyma kullanmadan, kendilerinin aldığı sinirsiz ve yağsız  etin kıymasından yaptıklarını” söylüyor Bari usta.

Mübarek ramazan ayının henüz başlarındayız, sizde Bari ustanın Çiğ köftesinin tadına bakmaya nail olmadıysanız;  sıhke caddesinde bulunan,   Mizan et lokantasından, Bari ustaya ulaşabilirsiniz. Bari Usta son olarak söylemek isteğiniz bir şey var mı?   Tüm Van halkının Ramazan ayı mübarek olsun diyerek afiyetler diliyor.