Van'da bu yıl kaç kişi kutsal topraklara gidecek! Arvas açıkladı

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, hac kura sonuçlarına göre kent genelinde toplam 701 kişinin kutsal topraklara gitmeye hak kazandığını açıkladı.

VAN 5.02.2018 19:37:53 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 İl Müftüsü Nimetullah Arvas, bu yıl kent genelinde 20 bin hacı adayının kuraya katıldığını, bunlardan 701’inin kutsal topraklara gideceğini belirtti. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Arvas, kesin kayıt hakkı kazanan hacı adaylarını tebrik etti. Arvas, “İlimizde 20 bin müracaat var. Müracaat eden vatandaşlarımızla ilgili yapılan kura çekimlerinde bize 701 kontenjan verilmiştir. Bu 701 kontenjandan 407 kişinin kaydını diyanet yaparken, 294 kişinin ise acente kayıt yapacaktır. Değişik kategorilerde Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü müracaatları kabul etmektedir. İlimizde de Hac ve Umre Müdürlüğümüz bu konuda çalışma yapıp sistem üzerinde başkanlığımıza bildirmektedirler” dedi.



Her yıl hem nüfusun artışı, hem de imkanların bir önceki seneye göre daha iyileşmesi ile hacca gitmek isteyen vatandaşların sayısında artış yaşandığını ifade eden Arvas, “Hülasa etmek gerekirse 13 yıldır kaydını yaptığı halde hacca gidemeyenler var. Kura çekilince sonradan kayıt yaptıran anne ve babasının kura turu ile yeni müracaat edenlerin kurasıyla ortalama alınıyor. Onun için bazı vatandaşlarımız ’13 yıldır yazılıyorum hâlâ gidemedim’ diyor. Halbuki 3 sene önce onun bir yakını kendisini ona bağlı kaydetmiştir. Gidemeyişinin sebebi bundan kaynaklanmaktadır” diye konuştu.

Kurada ismi çıkan 701 hacı adayını tebrik eden Arvas, “Mukaddes beldelerin hasretiyle yanıp tutuşan vatandaşlarımıza da imkanları varsa umreye gitsinler. Bu vesileyle müracaat edip, kurada ismi çıkmayan vatandaşlarımıza önümüzdeki yıllarda inşallah kurada çıkıp hacca gitmelerini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Kurada ismi çıkan 701 hacı adayımıza da tebrik ediyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.