Van’da Biyonik Kulak teknolojisi ile ameliyat

Dursun Odabaş Tıp Merkezi Kulak Burun Boğaz Servisi’nde, doğuştan işitme engelli olan çocuklara yönelik gerçekleştirilen Biyonik Kulak (Koklear İmplant) teknolojisi ile Kuzey Irak’tan gelen 2,5 yaşındaki bir çocuk başarıyla ameliyat ed

VAN 15.02.2018 18:29:27 0
Van’da Biyonik Kulak teknolojisi ile ameliyat
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, şimdiye kadar çok sayıda bu tür ameliyatlar gerçekleştirildiğini söyledi. Bunun sağlık turizmi açısından da büyük bir önemi olduğuna işaret eden Rektör Battal, "Yurt dışından hastalar gelmeye başladı. Sağlık turizmi açısından özellikle Kuzey Irak’tan önemli sayıda hasta gelmeye başladı. Şu anda bir dekanımızı yurt dışındaki bir ülkeye, 'oradaki bir hastaneyi biz çalıştırabilir miyiz' diye çalışmak üzere gönderdik. Şartlar uygun olursa Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak yurt dışında da hizmet vereceğiz. Bu da sağlık turizmi adına önemli adımlar attığımız anlamına geliyor." diye konuştu. Ameliyatlara 3 yıldır başladıklarını belirten Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Doktoru Prof. Dr. Faruk Kıroğlu da, daha önce yurt içinden hasta gelirken, şimdilerde yurt dışından da hastaların gelmeye başladığını ifade etti.
Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Kulak Burun Boğaz Servisi’nde, akrabalarının yönlendirmesiyle Kuzey Irak’tan gelen çiftin 2,5 yaşındaki doğuştan işitme engelli çocukları başarılı bir operasyonla Biyonik Kulak teknolojisi ile ameliyat edildi. 

 

“ÖNEMLİ BİR AMELİYAT YAPIYORUZ”
Hastayı ve yakınlarını dün yatırıldığı serviste ziyaret eden Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hastanede önemli bir ameliyatın daha yapıldığını belirterek, şunları söyledi:
“Hastanemizde yeni bir tedavi uygulaması yapılıyor. Uzun zamandan beri Kulak Burun Boğaz Bölümümüzde çok önemli ve toplumumuzda da çok önemli bir ihtiyaç olan, sorun olan Biyonik Kulak ile ilgili ameliyat yapılıyor. Uzun zamandan beri aslında yapılıyor bu. Ben bu ameliyatlarla ilgili değerli meslektaşımız Faruk Kıroğlu arkadaşımla dün konuştum. Bu konuda çok başarılarının olduğunu, başarıların hemen hemen yüzde yüz neticelendiğini görünce bunu sizlerle paylaşmak istedim.”

 

AMELİYAT BAŞARILI
Son olarak Kuzey Irak’tan gelen bir çocuğun ameliyat edildiğini ve ameliyatın başarılı geçtiğini ifade eden Prof. Dr. Battal, “Zira, üniversite olarak birçok alanda Van’ımıza, bölgemize çok önemli hizmetler sunuyoruz. Artık bu biyonik kulakla ilgili çalışmalar da çok ciddi taleplerin olduğunu ve bu talepleri karşılamak üzere de sürekli bu ameliyatları rahatlıkla etkin bir şekilde yapabildiklerini, biraz önce birlikte ziyaret ettiğimiz 2,5 yaşındaki hastamızın da biyonik kulak takıldığını hep birlikte gördük. Biyonik kulak takılan çocuğumuz artık normal insanlar gibi işitebilecek. Bu da insanlar için çok mutluluk verici bir durum. Dursun Odabaş Tıp Merkezi olarak halkımıza yeni tedavi yöntemleriyle hizmet vermeye devam edeceğiz. Bizim amacımız dışarıya hasta sevk etmemek."

 

SAĞLIK TURİZMİ
Yurt dışından hastaların gelmeye başladığını ifade eden Battal, “Sağlık turizmi açısından özellikle Kuzey Irak’tan önemli sayıda hasta gelmeye başladı. Şu anda bir dekanımızı yurt dışındaki bir ülkeye, 'oradaki bir hastaneyi biz çalıştırabilir miyiz' diye çalışmak üzere gönderdik. Şartlar uygun olursa Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak yurt dışında da hizmet vereceğiz. Bu da sağlık turizmi adına önemli adımlar attığımız anlamına geliyor." diye konuştu.

 

“3 YILDIR AMELİYATLAR YAPILIYOR”
Ameliyatlara 3 yıldır başladıklarını belirten Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Doktoru Prof. Dr. Faruk Kıroğlu da, şu ana kadar 50’ye yakın hasta ameliyat ettiklerini belirterek, şu bilgileri verdi: 
"Bu ameliyatlarda başarılı sonuçlar elde ettik. Daha önce sadece Van ve çevre illerden hasta gelirken, artık çevre ülkelerden hasta gelmeye başladı. Ameliyatı yapılan 2,5 yaşındaki Danar, Irak’tan bize geldi. Bu anlamda Irak ve İran’dan bize hasta talebi geliyor. Talep geldikçe de burada bu ameliyatları yapacak düzeye geldik. Bu tedavi yönteminde ne kadar erken teşhis yapılırsa, sonuçlar o kadar yüz güldürücü oluyor. Bizim en küçük hastamız 1 yaşında. 1 yaşındaki bir hastaya biyonik kulak takmak ile 4-5 yaşındaki bir çocuğa biyonik kulak takmakta, sonuç olarak önemli farklar var. Dolayısıyla burada erken tanı ve tedavi çok önemli."

 

AİLENİN SEVİNCİ
Bir yakınlarının yardımıyla Van’a geldiklerini söyleyen çocuğun babası Diyar Abdullah, “Duygularımı anlatamıyorum. Çok mutluyum. Oğlumun kulağının duyacağını bildiğim için çok mutluyum. Çok yere sorduk ameliyat için. Van’da Serhat adında bir tanıdığımız vardı. Kendisi bize Van’da iyi doktor olduğunu söyledi. Biz de ardından buraya geldik ve çocuğumuzun ameliyatı gerçekleştirildi" dedi.
Anne Daxaz Hesen de, "Çocuğumu çağırdığımız zaman bize dönmüyordu. Biz de bu şekilde bir sorun olduğunu anladık. Birkaç hastaneye götürdük ama cihazlar olmadığı için bir sonuç alamadık. Birkaç yere daha götürdükten sonra teşhis konuldu. Ardından Van’da iyi doktorlar olduğunu öğrendik ve Van’a geldik." diye konuştu. 
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi