Van'da bir ilk; 'Yeryüzü Sofrası' kuruluyor

Van'da ilk 'Yeryüzü Sofrası' yarın kuruluyor. Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Feqiye Teyran Parkı önünde ilk kez kurulacak olan 'Yeryüzü Sofrası'na katılımın yoğun olması beklenirken, sosyal medya üzerinden yapılan çağrıda; 'Oruç tutup

VAN 30.06.2015 13:48:51 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Vanlılar Ramazan ayının 14. gününde iftarını 'Yeryüzü Sofrası'nda açacak.

'NE OLUP OLMADIĞINIZ ÖNEMLİ DEĞİL'
Hiçbir siyasi yapıya mal edilmeyecek olan 'Yeryüzü Sofrası'na herkesin katılması gerektiği çağrıları sosyal medya üzerinden yapılırken, "Oruç tutup tutmadığın, inançlı olup olmadığın önemli değil. Yemeğini, oturacağın gazeteni al gel. Yemeğimizi paylaşalım" mesajları dikkat çekti.

'KATILIMIN YOĞUN OLMASI BEKLENİYOR'
Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Feqiye Teyran Parkı önünde ilk kez kurulacak olan 'Yeryüzü Sofrası'na katılımın yoğun olması beklenirken, renkli görüntülere de sahne olacağı tahmin ediliyor.

'PAYLAŞMA VE KAYNAŞMA' 
'Yeryüzü Sofrası'na katılmak isteyenler yanlarında getirdikleri yiyecek ve içecekleri birbirine ikram edecek ve bu vesile ile de Ramazan'ın 'paylaşma ve kaynaşma' ayı olduğu anımsatılacak.

'ÖZEL DAVET YOK'
Oruç tutan tutmayan her kesimden insanın katılacağı 'Yeryüzü Sofrası'na şimdiden kentin dinamiklerinin katılıp katılmayacağı tartışma konusu oldu. Sosyal medya üzerinden yapılan tartışmalarda ise hiç kimseye özel bir davetiye gönderilmeyeceği, isteyen herkesin bu sofraya katkıda bulunabileceği ifade edildi.

'İFTARDAN 1 SAAT ÖNCE HAZIRLIK'
'Yeryüzü Sofrası'na katılacak olanların iftar saatinden bir saat önce hazırlıklara başlaması bekleniyor.Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş