Van’da bir ilk; doğalgazlı tandır

Van’ın belli bir bölümünde henüz doğalgaz kullanımı mümkün değilken, doğalgazın kullanıldığı alanlarda ilginç yenilikler ortaya çıkıyor. Bunlardan birisi de doğalgazlı tandır...

VAN 4.11.2017 09:57:42 0
Van’da bir ilk; doğalgazlı tandır
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Satıcı firma tarafından, odun tandırına göre birçok artı özelliğe sahip olduğu belirtilen doğalgazlı tandırın, yakıt konusunda da ekonomik olduğu ifade edildi. Doğalgazlı tandırı Van'da da şuana kadar sadece 1 lokanta kullanıyor. Ancak firma yetkilileri, doğalgazlı tandırın henüz tanınmadığını, insanların öğrendikçe bu tandıra yöneleceklerini iddia ediyor.
Doğalgazla çalışan tandır satışını yapan Emsako firmasının Van’daki yetkilisi Salih Bozkurt; 
“Ümit ediyoruz ki kısa süre içerisinde doğalgazlı tandırın her restaurantta, her fırında kullanımı yaygınlaşır” dedi.

 

 BİR YILDIR VAN’DA 
Ürünün satışa sunulmadan önce imalatçı firma tarafından bir takım testlere tabi tutulduğu ve bu testlerin olumlu sonuçlarından sonra seri üretime geçildiğini söyleyen Salih Bozkurt, şöyle devam etti; “Doğal gazla çalışan tandırı Empero firması yaklaşık 3 yıl boyunca bir araştırma yaparak ve 1 yıl boyunca çeşitli testler yaparak üretmeye başladı. Yaklaşık bir yıl önce de bu ürünü piyasaya sürdü. Biz de firma olarak bu ürünü 1 yıldır kentimizde bulunduruyoruz. Açıkçası tandırın merkezinde, doğalgazlı tandırın tanıtımını çok iyi yapamadık. Daha yeni yeni insanlarımız bu tandırın 

Van’da olduğunu ve firmamız tarafından satıldığını duymaya başladı. Ümit ediyoruz ki kısa süre içerisinde doğalgazlı tandırın her restaurantta, her fırında kullanımı yaygınlaşır.”

 

ÖZELLİKLERİ 
Doğalgazlı tandırın özellikleri hakkında da bilgi veren Bozkurt; “En büyük özelliği başta doğalgazla çalışıyor olmasıdır. Tek parçadan oluşuyor, temizliği çok kolay yapılabilir, is yapmıyor, çok rahat ve kullanışlı, seyyar tekerlekli olduğu için temizlik esnasında istenilen yere çekilebilir. Müşteri geldiği zaman hemen yakılabilir, ilk ateşlemede yaklaşık 30 dakika içerisinde pişirmeye hazır hale gelebilir, yeteri ısıya ulaştıktan sonra isteğe bağlı ısı ayarı yapılabilir ve odun ateşine göre çok daha ekonomiktir. Lavaş ekmek pişirme özelliği haricinde, balık ve tavuk gibi yiyecekler de pişirilebilir. Bu özelliklere sahip olmasından dolayı ümit ediyoruz ki çok yakın bir zaman zarfında bunu Van’da yaygınlaştırabiliriz” dedi.

 

VAN’DA SADECE BİR İŞYERİNDE VAR
Doğalgazla çalışan tandırı Van haricinde birçok ile de gönderdiklerini söyleyen Bozkurt şunları söyledi; “Bu 1 yıllık süre içerisinde 10 adet doğalgazlı tandır satışımız gerçekleşti, Van’da şimdilik sadece bir iş yerinde var. Bunun dışında Muş, Şanlıurfa ve Mardin gibi illere de gerek fabrikadan direkt olarak gerekse Van’dan göndererek bu illere de satış gerçekleştirdik. Doğalgazlı tandır, doğalgazın olduğu tüm illerimizde fırınlar, lokantalar ve benzeri işletmeler tarafından kullanılıyor.”    

 

“VAN’DA İLK BİZ KULLANMAYA BAŞLADIK”
Van’da ilk defa doğalgazla çalışan tandır kullanmaya başlayan Uludağ İskender Lokantası sahibi Sedat Sevent ise şunları söyledi; “Müşterilerimizin çok hoşuna gidiyor, gelip bakıyorlar, özellikle restaurant sahipleri ve benzeri işletme sahipleri gelip bakıyorlar, inceliyorlar, çok dikkat çekiyor. Verim olarak odun ateşine göre çok daha iyi, daha temiz ve sağlıklı oluyor. Van’da ilk biz kullanmaya başladık, bu da bize ayrı bir sevinç veriyor. Ekmek pişirmenin yanı sıra tavuk pişiriliyor, kuzu tandır yapılıyor ve balık pişiriliyor. Şimdilik bildiğimiz bu kadar tabi biz de daha yeni kullanmaya başladık” 
Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi