Van’da bin 435 kişi organ bağışında bulundu

Van İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünce Van’da bin 435 kişinin organ bağışında bulunduğu belirtildi.

VAN 7.11.2017 12:04:27 0
Van’da bin 435 kişi organ bağışında bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00

9 Kasım Organ Bağışı ve Nakli Haftası dolayısıyla Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şubesi Organ Bağışı Koordinatörlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle dengi okullarda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Öner, Organ Bağış Birim sorumlusu Selda Karakuş, Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Hilmi Demirkıran tarafından öğrencilere seminer verilerek organ bağışı ve naklinin önemi anlatıldı.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan, Yrd. Doç. Dr. Hilmi Demirkıran, Türkiye geneli organ bağışı yapan kişi sayısının 309 bin 731 olduğunu söyledi.

Demirkıran, “Van ili bağışçı sayısı ise bin 435 olarak tespit edildi. Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artış gösterdiğini dile getirerek; Ancak organ bağış oranları düşük seviyede seyir etmekte ve buna bağlı olarak tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastalarımız, sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybetmektedir. Bu sebeple her yıl Organ Bağış Haftası olarak çalışmalarımızı İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütmekteyiz, vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak üzere çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Okullarda ve bazı kurumlarda çeşitli seminerler verilerek öğrenciler bilgilendirmekte, organ bağış stantları ve broşürler dağıtılmakta, gönüllü olanlardan organ bağışı almaktayız” dedi. (İLKHA)

Van’da bin 435 kişi organ bağışında bulundu