Van'da Bilim ve Teknoloji Lisesi açıldı

Özel Van Bilim ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin resmi açılışı, Van Valisi Murat Zorluoğlu'nun da katıldığı programla gerçekleşti. Van'ın eğitim kurumları zincirine yeni ve kıymetli bir halkanın daha eklendiğini ifade ed

VAN 9.09.2017 10:27:11 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Türkiye'de petrol ya da doğalgaz kaynakları bulunmadığını, bu nedenle en önemli zenginliğimizin ve güçlü yanımızın genç ve dinamik nüfusumuz olduğuna işaret eden Vali Zorluoğlu, "Genç nüfusumuzu; dünyadaki dönüşümü takip edebilen, demokrasi ve adalet duygusu gelişmiş, milli ve manevi değerlerini bilip onlara sahip çıkan, insani değerlere bağlı, sorgulayıcı ve araştırmayı ilke edinmiş bireyler olarak yetiştirebilirsek 21. yüzyıl, Türkiye'nin yükseldiği, kalkındığı ve her bakımdan refahı yakaladığı bir yüzyıl olacaktır" dedi.

    BÜTÇEDEKİ EN BÜYÜK PAY EĞİTİME…
     Hükümetlerimizin, özellikle son dönemlerde devlet bütçesinden en büyük payı eğitim harcamalarına tahsis ettiğini vurgulayan Vali Zorluoğlu, Van'ın da bu kaynaklardan ve sağlanan imkânlardan çok iyi şekilde yararlandığını ve yararlanmaya devam ettiğini dile getirdi.
   Van için eğitim alanında koydukları en önemli hedefi; 'il genelinde tüm okullarda tam gün eğitime geçmek' olarak açıklayan Vali Zorluoğlu, bu hedef için gerekli olan ilave derslik ihtiyacını, genel bütçeden sağlanacak desteğe ilaveten belediyelerin eğitime ayırdığı ödenekler ve hayırsever işadamlarının bağışlarından gidereceklerini kaydetti.
    Eğitim yatırımlarında, belediyeler başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların, hayırsever vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının kendilerine daha fazla destek olmalarını isteyen Vali Zorluoğlu, "Tam gün eğitim için yaklaşık 3 bin 500 ilave dersliğe ihtiyacımız var. Buradan hayırsever vatandaşlarımız ve işadamlarımıza çağrıda bulunuyor, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğine de yatırım yapmalarını istiyorum. Bu anlamda bizlere katkı sunacakların başımızın üzerinde yeri vardır" diye konuştu.    
   Eğitim alanında koydukları ikinci önemli hedefin ise akademik başarıyı artırmak olduğunu ifade eden Vali Zorluoğlu, "Akademik başarı anlamında 75. sıra bize yakışmıyor. Van'ı çok daha yukarılara taşımamız gerekiyor. Bu amaçta, sayıları sürekli artan özel okullarımızın da katkı sağlayacaktır. Zira rekabet ortamı kaliteyi artıracaktır" değerlendirmelerinde bulundu.
   Vali Zorluoğlu son olarak, açılışı yapılan özel okulun Van'a eğitim alanında değer katacağına ve burada nitelik kazanarak yetişecek öğrencilerin, ülkemizin geleceğinde çok önemli görevler üstleneceklerine inandığını belirterek, okulun ilimize kazandırılmasına vesile olanlara teşekkür etti.
   İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, organiza sanayi bölgeleri (OSB) içerisinde mesleki ve teknik eğitim veren okulların, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dört yıl önce alınan karar doğrultusunda yaygınlaştırılmaya başlandığını belirterek, bu okulların OSB'ler dışında da yapılmasının önünün yakın zamanda açıldığını ifade etti.
OSB dışındaki yerlerde mesleki ve teknik eğitim veren okullarda öğrenim gören öğrencilerin, sanayilerde okullarla işbirliği içerisinde kısmen staj görebileceğini de kaydeden Kırkekin, açılışı yapılan okulun kente ve Van eğitim ailesine hayırlı olmasını diledi.
   Konuşmaların ardından, Vali Murat Zorluoğlu, Edremit Kaymakam Vekili İshak Çınar, iş adamları Zahir Kandaşoğlu ve Kenan Sevgi ile eğitimciler ve protokol üyeleri, 'hayırlı olsun' dilekleri eşliğinde kurdele kesimiyle resmi açılışını yaptıkları okulu gezerek, derslik ve atölyelerde bir süre incelemelerde bulundu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi