Van'da bayram telaşı başladı

Ramazan Bayramı'na bir hafta kala Türkiye geneli olduğu gibi Van'da da çarşı ve pazarlarında bayram telaşı da başladı.

VAN 21.07.2014 12:24:19 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bayram öncesi Van’da büyük bir hareketlilik yaşanırken, vatandaşların yapacağı bayram alışverişinden en büyük payı almak isteyen esnaflarda hazırlıklarını tamamladı. Bayramlarda en çok satılan bayram şekerini ve lokumunu ise tezgâhlardaki yerini aldı.

Bayram öncesi Van’da faaliyet gösteren mağazalar, alışveriş merkezleri gece geç saatlere kadar açık bırakırken, ara sokaklardaki esnaflar ise işlek caddelerde stantlar kurarak satış yapmaya çalışıyor. 

Bayram şekerleri, lokumlar, kolonyalar vitrinlerdeki yerlerini alırken, esnaflar bayram öncesi kampanyalar düzenleyerek en çok müşteriyi kapma yarışına giriyor.

28 Temmuz Pazartesi günü kutlanacak olan Ramazan Bayramı öncesinde Van’daki alışveriş yoğunluğunun önümüzdeki hafta sonunda gerçekleşmesi bekleniyor.

Bayramlık şeker, çikolata ve lokumlar tezgahlardaki yerini alırken, Bayram alışverişinin önemli bir kısmını ise giyim ve bayram şekeri alışverişleri oluşturuyor.

Ramazan Bayramının gelmesine sayılı günler kalırken, esnaflar Ramazan Bayramının gelmesi ile birlikte satışlarının artmasını bekliyor.

Ramazan Bayramı’na bir hafta kala otogarlarda da bayram yoğunluğu yaşanıyor. Bayram tatilini memleketlerinde ya da şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşları ise şimdiden telaş sardı.

Bayram dolayısıyla şehir dışına gitmek isteyen birçok kişi, biletini alırken, firma yetkilileri araçlarda yer olmadığını, gerek görüldüğü durumlarda ek seferler olabileceğini söyledi. Hacı Yılmaz