VAN’DA BAYRAM ALIŞVERİŞ YOĞUNLUĞU

Yarın idrak edilecek Ramazan Bayramı dolayısıyla çarşı-pazara alışverişe çıkan Vanlılar, esnafın yüzünü güldürüyor.

VAN 23.06.2017 19:13:34 0
VAN’DA BAYRAM ALIŞVERİŞ YOĞUNLUĞU
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ramazan Bayramı’na birkaç gün kala Van’ın birçok cadde ve sokaklarında hareketlilik başladı. Bayram öncesi alış verişe çıkan vatandaşlar, esnafın yüzünü güldürdü.

Bayram alışverişinde yaşanan yoğunluktan dolayı kentin birçok yerine seyyar tezgâhlar kurdu. Kurulan seyyar tezgahlardan kuruyemişinden tatlısına, kolonyasından bayram şekerlemesine ürünler sergilendi.

Umutlarının bu akşam olduğunu söyleyen esnaf Samet Dursun, "Bu sene bayram yoğunluğu ve satışlarımız pek yok. Zaten genelde halk işlerini son günlere bırakılıyor. Bizimde umudumuz son günlere kalmış. Tezgâh açtığımız bu bir kaç gün için konuşursak geçmiş bayramlara nazaran yoğunluk daha az. Şu an harcamış olduğumuz sermayemizi çıkardık kar için son günü bekliyoruz. "dedi.

Yoğunlukların arttığını söyleyen Murat ipekten ise “Kendi Van'ımızın nüfusu arttığı gibi dışardan gelen İranlı nüfusu var. İranlıların Van'da olmasıyla birlikte Ramazan'ın bereketi daha çok artıyor. Yoğunlukta haliyle fazlalaşıyor. Tabi geçmiş yıllara oranla kalabalık daha fazla. Her ara sokakta geçen yayalar arasındaki izdihamlar ve tartışmalar bunun neticesi olduğunu gösteriyor.” şeklinde konuştu.