Van’da askeri araç ve alaya saldırdı: 1 yaralı

Van'ın Çaldıran ilçesinde PKK tarafından devriye atan askeri araca düzenlenen saldırıda bir asker yaralandı. Erciş ilçesinde ise topçu alayına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

VAN 28.07.2015 11:07:36 0
 Van’da askeri araç ve alaya saldırdı: 1 yaralı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van'ın Çaldıran İlçesi'nde devriye görevi yapan zırhlı askeri araca, Erciş ilçesinde ise topçu alayına PKK tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği bildirildi. Saldırılarda bir asker yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Van'ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde devriye atan askeri zırhlı araca, PKK tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda bir asker yaralandı. Saldırı üzerine bölgeye çok sayıda takviye kuvvet ekibi sevk edilirken yaralı asker, ambulansla Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde tedavi altına alındı.

Erciş ilçesinde ise 108'inci Topçu Alay Komutanlığı'na, akşam saatlerinde PKK'liler tarafından taciz ateşi açıldı. Nizamiye ve nöbet kulübelerine yönelik yapılan taciz ateşinde ölen ya da yaralanan olmazken PKK’lilerin karanlıktan faydalanarak kaçtıkları bildirildi.

Bölgede PKK’lilere yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı. (İLKHA)