Van’da akıllı bilet dönemi başlıyor

Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler ve özel halk otobüslerinde 18 Kasım’dan itibaren elektronik bilet ‘Belvan Kart’ dönemi başlıyor.

VAN 14.11.2017 11:37:20 0
Van’da akıllı bilet dönemi başlıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Parkomat sistemi, toplu ulaşım araçları için yeni depolanma alanları, yeni kavşak ve durak noktalarıyla kent ulaşımına yenilikler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi’nin Van’a son armağanı elektronik bilet ‘Belvan Kart’ oldu.

    Belvan Kart, İl genelinde 18 Kasım’dan itibaren Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerde ve özel halk otobüslerinde kullanılmaya başlanacak. Büyükşehir belediyesince alt yapı çalışmaları tamamlanan Belvan Kart’a vatandaşın rahatlıkla ulaşması konusunda da yaklaşık 60’a yakın satış ve dolum noktası oluşturuldu.

   Ulaşımda avantajlı dönem...

   Araç içinde para alışverişini sonlandırarak vatandaşlara ve şoförlere büyük kolaylık sunacak elektronik bilet sistemi zamandan ve iş gücünden de kazanç sağlayacak. Kağıt bilet yapımı için harcanan kağıt ve para israfının da önüne geçecek akıllı biletlerin dolumu ise Van genelindeki bir çok noktadan yapılabilecek. Günlük ve aylık yolcu sayısının veri tabanına işlenmesi ile kentin farklı noktalarındaki ulaşım yükü ve ihtiyaçlar belirlenerek çözüm üretilmesine katkı sunacak.

    Belvan Kartın dolum ve satış merkezleri ile ilgili detaylı bilgiye www.van.bel.tr adresinden ulaşılabilir. Bölge Gazetesi Haber Merkezi