Van’da akaryakıt istasyonlarına operasyon: 7 tutuklama

Van’da faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 7’si tutuklandı.

VAN 6.03.2018 13:42:24 0
Van’da akaryakıt istasyonlarına operasyon: 7 tutuklama
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, birtakım ihbar ve şikayetler üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Van Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 2 ay süreli kapsamlı bir çalışma yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde çalışan bazı görevlilerin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) denetimlerinde ilimizde faaliyet gösteren petrol istasyon işletmecileri ile belirli bir menfaat çerçevesinde anlaştıkları, denetimlerde bazı istasyonlarda eksiklikleri görmezden geldikleri tespit edilmiş.

Cumhuriyet başsavcılığı ile koordineli olarak 27 Şubat 2018 günü eşzamanlı yapılan operasyon neticesinde; 2’si kamu görevlisi ve 11’i de istasyon işletmecileri ve çalışanları olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alınmıştır.

Operasyon neticesi 4 iş yerinde yapılan aramalarda; 1 adet otomasyon programını devre dışı bırakan düzenek, 1 adet kaçak akaryakıt tankı, bin 700 litre mazotla karıştırılmış madeni yağ ele geçirilmiştir.

Gözaltına alınan 13 şüpheliden 2’si müdürlüğümüzden serbest, 11’i haklarında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca 2’si adli kontrol şartı ile serbest, 7’si ise tutuklanmışlardır” denildi.