“Van'da Ak Parti ve HDP yarışır“

Van Büyükşehir Belediyesi'nin Ak Partili Meclis Üyesi Yılmaz Kılıç, 2015 seçimlerinde bölgede yine iki partinin yarışacağını ifade ederek, 'Bu bölgede iki parti var; Ak Parti ve HDP. Seçmenlerin yine iki partiyi destekleyeceğine inanıy

VAN 27.01.2015 09:51:52 0
“Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
          Yaklaşık 10 yıl Çiçekli Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra şimdi Ak Parti'den Van Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Yılmaz Kılıç, gündemle alakalı ve yaklaşan seçimlerle ilgili gazetemizin sorularını yanıtladı. 

          10 yıllık belediye başkanlığının ardından siyasi bir tecrübe kazandıklarını anlatan Kılıç, "Bildiğiniz üzere Çiçekli Belediye Başkanlığı yaparak siyasi bir tecrübe kazandık. Büyükşehir Yasası ile birlikte belediyemiz kapanınca, biz de Edremit'te Belediye Başkan Aday Adayı olduk. Adaylık başka bir isme verildikten sonra bile, partimize sırtımızı dönmedik ve bu kez Edremit birinci sıra Meclis Üyesi adayı olduk. Şimdi aynı zamanda Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelimiz bulunuyor. Ben aynı zamanda Meclis'te Ak Parti Grup Sözcüsüyüm" dedi. 

            "MECLİS'TE BİR MAHALLE BASKISI SÖZ KONUSU"
               Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde 18 Ak Partili'nin olduğunu ifade eden Ak Parti Meclis Üyesi Kılıç, 53 tane de BDP'li, HDP'li ismin yer aldığını söyleyerek, "Bölgede olduğu gibi, Meclis'te de zaman zaman mahalle baskısı oluyor. Biz eğer demokratikleşmeden söz ediyorsak, başkasının demokratik hakkına da saygı göstermeliyiz. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda bu yönde bizim bir basın açıklamamız da oldu. Çünkü bazen gerginliklerde dozu aşıyorlar. Umarım bunlar son bulur. Şunu söyleyeyim, biz her zaman elimizden geldiğince doğru bildiğimiz kararların arkasında duruyoruz. Allah şahidim olsun, yanlış varsa 'Bu yanlıştır' deyip karşı çıkıyoruz. Bundan da zerre geri adım atmayız" ifadelerini kullandı. 

               Van Büyükşehir Belediyesi'nin 10 aylık süre zarfında elle tutular bir çalışma yapmadığını ifade eden Kılıç, "Yaklaşık 10 ay geçti. İnanın tabiri caizse bir dikili ağaçları yok. Büyükşehir Belediyesi elbette yeni yeni komisyonlar ve daire başkanlıklarının kurulması ile kurumlaşma çabası içinde. İnşallah güzel çalışmalar yaparlar da biz çıkıp destekleriz. Biz, Meclis'te yanlışa yanlış diyoruz, doğruya da doğru diyoruz. Bazı kararlarda hiç şüphesiz onlara destek olduk. Örneğin eski isimlerin iadeleri konusunda doğru olanı yaptık ve evet yönünde oy kullandık. Dediğim gibi, beyaza beyaz, siyaha siyah demeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

              Çözüm sürecinin kısa süre içinde neticelenmesini umduklarını anlatan Yılmaz Kılıç, "Bildiğiniz gibi özellikle bu coğrafyada uzun yıllar büyük sıkıntılar oldu. Kardeş kavgasının bitmesi için şimdi bir çözüm süreci var ve umuyorum bu süreç en iyi şekilde nihayete ulaşır. Bizler ülkemizin huzuru için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi.

            "BÖLGEDE ETKİLİ İKİ PARTİ VAR"
             2015 seçimlerinde muhtemel tahminlerini sıralayan Ak Partili Kılıç, "Bu bölgede iki parti var; Ak Parti ve HDP. Şimdi ben bu seçimlerde de seçmenin yine bu iki partiyi destekleyeceğini düşünüyorum. Ama kesinlikle bu kez Ak Parti'ye olan ilgi daha fazla olacak. Ak Parti'nin daha fazla oy alacağına inanıyorum. Ülke genelinde ve yerelde sürprizler olmaz bence. Ama HDP parti olarak seçimlere gireceği için, Batı'daki şehirlere de yüklenecek. O yüzden barajı zorlayacağına inanıyorum. Ak Parti, HDP barajı aşacakmış gibi çalışmak mecburiyetinde. Yoksa 'Biz yatalım, nasıl olsa HDP barajı aşamaz' rehaveti Ak Parti'ye büyük zarar verir. Ama bu seçimlerde Ak Parti'nin özellikle yenilenen teşkilatları sayesinde daha fazla oy alacağını düşünüyorum. Özellikle Merkez İlçe Teşkilatlarımızın çok başarılı çalışmalara imza attığını görüyoruz. Çok iyi bir uyum var ve başarılı çalışmaları takdir ediyoruz. Yerel seçimlerle, beş ay sonra yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bile baktığımızda, Ak Parti'nin yedi ilçede öne geçtiğini gördük. O yüzden daha fazla çalışırsak, Ak Parti olarak çok daha iyi oy alırız" ifadelerini kullandı. 


           Ak Parti'nin bu seçimlerde ülke genelinde en az %50 oy alacağını söyleyen Kılıç, "Ben bizim partimizin bu seçimlerde ülke genelinde %50'nin üstünde oy alacağına inanıyorum. CHP bu seçimlerde %23-25 arası oy alır. MHP'nin bu seçimlerde %13-15 arasında oy alacağını tahmin ediyorum. BDP, yani HDP ise %9-10 arası oy alır düşüncesindeyim" dedi. 

              "MÜSLÜMANLARIN KUTSALINA HAKARETİ KINIYORUZ"
             Kılıç, Fransa'nın Paris şehrindeki Charlie Hebdo Dergisi'nde yayınlanan karikatürlerle ilgili de konuşan Ak Parti'li Kılıç, "Şimdi bazen birileri basın özgürlüğünü karıştırıyor. Başbakanımız da defalarca dile getirdi; özgürlük demek, başkasının kutsalına hakaret etmek değildir. Bu dergide yayınlanan ve Peygamber Efendimiz'e hakaret içeren bu karikatürü kınıyoruz. Elbette ölümleri tasvip etmiyoruz. Ama hakaretlere de susacak değiliz. Cumhuriyet Gazetesi'nin de bu karikatürleri yayınlaması büyük bir ayıptır. Bildiğiniz gibi zaten dünyada bir oyun oynanıyor. İslam Alemi'ni ve Müslümanları kötü göstermek için her türlü oyunu yapıyorlar. IŞİD diye bir bela çıkardılar ve bu yolla Müslümanları insan öldürenler olarak tanıtmak istiyorlar. Ortada bir İslamofobi çabası var. Umarım kimse bu oyunlara gelmez" dedi. 

           Kılıkç, son olarak çözüm sürecinin ülkedeki tüm etnik kökendeki insanların huzur bulmasına vesile olmasını dileyerek, "Ben bu sürecin başarılı olmasını diliyorum. İnşallah bu ülkede her ırktan insanlar 'Türkiyeli' olarak eşit ve huzurlu olarak yaşar. Bizlerin de birey olarak mesele ülke olduğunda, bir araya gelmemiz gerekir. Umarım bu süreç herkesin refahı ve huzuru için en güzel şekilde nihayete ulaşır" ifadelerini kullandı.

Bölge: Bişar Ulutaş