Van’da Aile Danışma Merkezi açıldı

Van’da bir ilk olan ve ailelere, bireylere, yetişkinlere ve ergenlere psikolojik destek vermek amacıyla kurulun Özel Fidem Aile Danışma Merkezi, geçen ay itibari ile mesaisine başladı.

VAN 13.03.2018 10:18:46 0
Van’da Aile Danışma Merkezi açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Danışma Merkezi Sorumlu Müdürü Psikolog Esma Kayakeser; “Aile Danışma Merkezimiz Van’da ilk olarak açılan bir danışmanlık merkezidir. Ailelere, bireylere, yetişkinlere ve ergenlere psikolojik destek vermek amacıyla kurulmuştur. Aile Bakanlığının onayıyla 28 Aralıkta kuruluşumuzu, 7 Şubat tarihinde ise açılışımızı gerçekleştirdik. Fidem olarak bizim öncelikli hedefimiz Van’daki ailelere, bireylere ulaşmak, onların hayata bakış açılarında biraz daha farkındalık oluşturabilmek ve karşılaştıkları sorunlara çözüm getirebilmek. Biz bunun için buradayız” dedi. 
Aile Danışma Merkezi hakkında gazetemize bilgi veren Psikolog Kayakeser, şunları söyledi; “Bireyler ve eşler arasında genellikle iletişim çatışmaları, iletişim sorunları gerçekleşebilmekte, biz de bunlara değinebilmek adına, farkındalık oluşturabilmek adına burada bu hizmeti veriyoruz. Aynı zamanda çocuklarımıza da psikolojik destekler uyguluyoruz, psikolojik testler uyguluyoruz, ergenlere eğitim danışmanlığı yapıyoruz. Sınav öncesi, sınav sonrası kaygı stres bozukluğu, öfke kontrolü gibi konularda da hizmet veriyoruz. Alanlarında güçlü bir ekibimiz var. Kurucu Müdürümüz Fidan Akın Demir, ben Psikolog Esma Kayakeser, Sosyologumuz Suzan Akdağ. Aynı zamanda stajyer olarak da klinik psikoloğumuz var, o da yakın zamanda bizim kadromuza katılacak.”

 

“VAN İLİNDE İLK DEFA BİZ AÇTIK”
Eşler arasında sıkıntılar yaşanabildiğini, özellikle okul çağındaki çocuklarda da belli sıkıntılar olabileceğini ve kendilerinin de bu sıkıntılarda ailelere destek olmak adına burada olduklarını kaydeden Psikolog Kayakeser; “Bizde bu konuda onlara destek vermek amacıyla, çocuğa yaklaşım tarzı nasıl olmalıdır, evde neler yapılmalı, çocukların okula başlama aşamasında nasıl davranılmalı gibi konularda eğitimler, destekler vermekteyiz. Onun dışında genelde kadınlarımız bize geliyor. Erkeklerin onları anlamamalarından dem vuruyorlar, bazen farklı sosyal sorunlar da yaşayabiliyorlar, bu konuda onlara hizmet veriyoruz. Bize olan talepler yavaş yavaş artmaya başladı, biz de bu konuda memnun oluyoruz tabii ki. Bizi arayan, destek isteyenler oluyor, onun dışında hocalarımız bizi arayabiliyorlar, öğrencilere karşı nasıl davranmaları gerektiği konusunda yardım isteyebiliyorlar. Daha önce de dediğim gibi en çok okula başlama çağındaki çocuklar problem yaşayabiliyorlar. Okulda öğretmenlerine karşı, arkadaşlarına karşı adaptasyonu isteklendirme düzeyinde bazen sıkıntılar yaşanabiliyor. Ailelere biz bu konuda destek veriyoruz. Bölge olarak Van ilinde ilk defa aile danışma merkezi açtık ancak ilerleyen dönemlerde gelen taleplere göre Van merkezde farklı şubeler açmayı da düşünüyoruz. Zaten danışmanlık hizmeti uzun vadeli bir iş, bizler kendimizi tanıttıkça, insanların da talepleri arttıkça o doğrultuda şubeler açabiliriz. FİDEM Eğitim ve Danışmanlık Şirketi aslında. Hakkâri’de bir şubemiz var, orada eğitim ve danışmanlık hizmeti veriliyor. Buradaki kolu aile danışmanlığı.”
Özel Haber: M. Selim KURT 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi