Van’da “7 kadın 7 bölge” paneli düzenlendi

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) AB Bilgi Merkezi tarafından, “7 kadın 7 bölge” adı altında 7 iş kadınının başarı öykülerini anlattığı bir panel düzenlendi.

VAN 8.03.2019 17:06:02 0
Van’da “7 kadın 7 bölge” paneli düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van TSO binasında AB Bilgi Merkezi tarafından organize edilen “7 kadın 7 bölge” paneline, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanvekili Faruk Biner, Van Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Pınar Gülle, Ankara’dan AB Takımı üyesi AB uzmanı Derya Sevinç, İzmir’den moda tasarımcısı Ayşen Özyürek, Antalya'dan Beyin Cerrahı ve Türkiye'nin en genç kadın Prof. Dr. unvanı alan Gamze Tanrıöver, Samsun'dan sivil toplum örgütü yöneticisi Yeşim Gülsoy Altınsaç, Trabzon'dan Kadın Sanatçılar Derneği Kurucusu Görsel Sanatlar Öğretmeni Şükran Üst, İstanbul'dan farklı şirketlerde yöneticilik yapmış Şule Gökırmak, Van’dan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Kadın Araştırmaları Merkezi Müdürü Sema Sancak katıldı.
Programın açılışında konuşan Van Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Pınar Gülle, “Van TSO AB Bilgi Merkezi ve Kadın Girişimciler Kurulu olarak organize ettiğimiz panelimize hoş geldiniz” dedi. 
Kadınların hayatın her alanında büyük başarılar elde ettiğine dikkat çeken Gülle, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla da katılımcı kadınların ve tüm kadınların gününü kutladı.
Daha sonra bir konuşma yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanvekili Faruk Biner de, şunları söyledi:
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun diyerek sözlerime başlıyorum. Sizleri Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve şahsım adına selamlıyorum. Ekonomide, sosyal hayatta, eğitimde, temsiliyette ve yaşamın her noktasında kadının daha çok yer alacağı bir yaşam umudunu taşıyorum. Ülkemiz ve ilimiz nüfusunun 49’a yakınını kadınlar oluşturmaktadır. Ancak ekonomik hayatta, üretimde ve sosyal alanda nüfusa oranla çok alt seviyelerde yer almaktadır. Kadınlarımızın yönetsel olarak her türlü arenada var olmasını destekleyen bir yönetim anlayışımız var. Sonuç olarak kadın elinin değdiği her alanın daha verimli, modern ve sağlıklı olacağına inanmaktayız. 2018 yılı verilerine göre Ülkemizde 15 yaş üzeri 61 milyona yakın bir nüfus gözükmekte, yine bu oranın 31 milyona yakınını kadınlar oluşturmakta. Ancak istihdam ve çalışma hayatına baktığımızda erkeklerde 65.8 olan istihdam oranı kadınlarda 29.3’ dür. Yine erkeklerde işsizlik oranı 8.8 iken kadınlarda bu oran 13. 7’ dir. Yüksek öğretimden mezun olan kadınlarımızın çalışma hayatında istihdamı ile ilgili ise; AB Ülkeleri ortalamasında 5.1, ülkemizde ise bu oran 21.3’ ü işsiz durumdadır. Konu ile ilgili birçok istatistik bilgisi sunabiliriz. Ancak şuna inanıyoruz, kadın toplumun her alanında kendine yer bulmalı ve değer görmelidir. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak kadını önceleyen, ekonomik hayatta yer almasını isteyen ve bunun için çabalayan bir yönetişim anlayışına sahibiz. Van AB Bilgi Merkezimizin Kadın Girişimciler Kurulumuzla gerçekleştirdiği panelimize katılımınızdan onur duyduk. Birbirinden değerli konuklarımızın sunumlarının bizlere ufuk açıcı fikirler sunması dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından panelist iş kadınları, yaşamlarını ve iş alanındaki öykülerini anlattı. 

Haber: Adil HARMANCI