VAN’DA 317 CAMİ İTİKÂFA HAZIR

'İTİKÂF RABBANİ BİR MEDRESEDİR '

VAN 24.06.2016 13:06:16 0
VAN’DA 317 CAMİ İTİKÂFA HAZIR
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van İl Müftülğü, Ramazan'ın son 10 gününde İtikâf sünnetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için 317 caminin itikâfa hazır olduğunu açıkladı.

Ramazan ayının son 10 gününde yapılan itikâf ibadeti ile ilgili konuşan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, itikâfın rabbani bir medrese olduğunu belirterek, Van’da 317 caminin itikâfa hazır olduğunu söyledi.

Peygamber Efendimizin (sav) özellikle Ramazan ayının son 10 gününde yaptığı ve Müslümanlara da yapılmasını tavsiye ettiği ‘itikâf’ sünneti için Van’da 317 camide hazırlıklar yapıldı.

Peygamber Efendimizin (sav) unutulmaya yüz tutmuş sünnetlerinden olan itikâf sünnetiyle ilgili bilgi veren Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, “Efendimiz Hz. Muhammed (sav) Ramazan'ın son 10 günü girince o son 10 günü diğer vakitlere göre daha iyi değerlendiriyordu. İbadete daha fazla yöneliyordu. Bu anlamda ümmetine de örnek oluyordu. İtikâf dediğimiz hadise, son 10 günde camii veya cami hükmünde olan bir yerde dışarı çıkmamak, dünyevi bir şey konuşmamak şartıyla, Kur’an okumak, zikir çekmek, ibadet etmek ve tefekkür etmekle geçirmeye denir." İfadelerini kullandı.

"İTİKÂF RABBANİ BİR MEDRESEDİR "

Peygamber Efendimiz de (sav) Ramazan'ın son on gününde sefere çıkıyormuş gibi kendisini hazırladığını belirten Arvas, " Peygamber Efendimiz  (sav) itikâfa nasıl girilmesi gerektiğini ümmetine gösteriyordu. İtikâf aynı zamanda bir inzivadır. İnziva ise kişinin Rabbine karşı daha fazla zaman ayırıp ibadet etmesidir. İtikâf rabbani bir medresedir diyebiliriz. Çünkü Mü’minlerin kendisini yenilemesi için bir zaman dilimidir. Müminlerin itikâfa girmelerini biz de tavsiye ediyoruz. Çünkü itikâfın lezzetini alan bir daha bırakamaz. İtikâf, yeniden bir diriliştir aslında.” diye konuştu.

“317 CAMİDE HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI”

Van’da itikâf için 317 noktada hazırlık yapıldığını hatırlatan Arvas, son olarak şunları söyledi:

 “Bizler de il müftülüğü olarak ilimizde bulunan 317 noktada itikâf için camii tespit ettik. Bu anlamda hazırlıklarımız devam ediyor.  İtikâf sünnetini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımız ilçe müftülüklerimize başvurarak kendisine en yakın camiyi öğrenebilir. Bu münasebetle tüm Müslüman kardeşlerimizin Ramazan'ını tebrik ediyorum. Allah şimdiden yapacakları ibadetleri kabul etsin. Ayrıca bu ayın ülkemizde memleketimizde, bütün orta doğu coğrafyasında şu an ezilen, üzülen, hakarete uğrayan kardeşlerimiz için kurtuluş olmasını Yüce Allah’tan temenni ederim. ” dedi.

 

Öte yandan Şafii mezhebinde sünnet, Hanefi mezhebinde ise farzı kifaye olan itikâf ibadetinin belirli şartlarda bayanlar tarafından da icra edilebileceği belirtildi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

 VAN’DA 317 CAMİ İTİKÂFA HAZIR