Van'da 285 aile hekimliği birimi hizmet veriyor

Van Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan Aile Hekimlerinin kurduğu, Van Aile Hekimleri Derneği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

VAN 31.07.2015 22:09:14 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Yıldırım Altay ve dernek yöneticileri, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürü Vekili Uzm. Dr. Ferhat Ekinci’yi makamında ziyaret etti.

Aile Hekimleri Derneğinin ziyaretinde  konuşan Van Halk Sağlığı Müdür Vekili Uzman Dr. Ferhat Ekinci, Van’da 83 Aile Sağlığı Merkezinde 285 Aile Hekimliği Birimi’nin hizmet verdiğini söyledi.

Ziyarette Aile Hekimliği Hizmetleri ve Aile Hekimlerinin sahada karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunların çözüm yolları masaya yatırıldı.

Uzman Dr. Ferhat Ekinci, Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesindeki sağlık hizmetlerinin önemli bir bölümünün aile hekimleri vasıtasıyla sunulduğunu ve halk ile teması aile hekimleri vasıtasıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, aile hekimleri ile diyalog halinde olacaklarını söyledi.

Ziyarette konuşan Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Yıldırım Altay ise, sağlık hizmetlerinin değerlendirmesinde fiziki şartların yanında, çalışan personelin özverisinin de göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti.