Van'da 2 okula molotof atıldı

Van'da kimliği belirsiz kişiler tarafından 2 okula molotof attı.

VAN 20.09.2014 16:31:33 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Van’ın Kurubaş ve Süphan mahallelerinde bulunan 2 ilkokul, PKK yandaşları tarafından Molotof atılarak yakılmak istendi. molotof atılan Sağdinç İlköğretim Okulunda herhangi bir hasar meydana gelmezken, Kurubaş İlköğretim Okulunda 3 derslik ve idareci odaları yanarak maddi hasar oluştu.

 

Okul kundaklama olaylarıyla ilgili Van Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “19.09.2014 günü ilimiz Kurubaş ve Süphan Mahallerinde bulunan İlköğretim okullarına molotof kokteyli ile saldırıda bulunulmuş, saldırı sonucunda Süphan Mahallesindeki Kadriye Sağdinç İlköğretim okulunda herhangi bir hasar meydana gelmezken, Kurubaş İlköğretim okulunda 3 derslik ve idareci odaları hasar görmüştür.”denildi.

 

Okullara yapılan saldırının bariz bir vandalizm örneği olduğu vurgulanan valilik açıklamasında, “Yavrularımızın geleceğinin inşa edileceği bu kutsal yuvalara yapılan saldırıları hiçbir anlayış ve vicdan kabul edemez.  Sağduyusuna her zaman güvendiğimiz Van halkının bu tür vandalist eylemlere geçit vermeyerek okullarına sahip çıkacağına inanıyoruz. Ayrıca, bu eylemi yapanlar en kısa zamanda adli makamlar karşısına çıkarılacaktır.” ifadelerine yer verildi.