Van’da 149 yerleşim yeri ulaşıma kapandı

Van’da dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar ulaşımı olumsuz yönde etkilerken, 6 ilçede 149 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.

VAN 19.03.2017 14:18:35 0
Van’da 149 yerleşim yeri ulaşıma kapandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi ulaşımı olumsuz etkilerken, Van’ın Başkale, Çatak, Gürpınar, Çaldıran, Muradiye ve Saray ilçelerinde 60 mahalle ve 89 mezra olmak üzere, toplamda 149 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Daire Başkanlığı 149 yerleşim yerinin kapandığını bildirerek, karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.

Karla Mücadele Koordinatörü Abit Tapan, Yol Yapım Bakım ve Onarım Şube Müdür Yardımcısı Necmettin Ayhan ile Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkan Yardımcısı Sahip Görendağlı’ın verdiği bilgilere göre, kapanan mahalle ve mezralar şu şekilde sıralandı:

“Başkale’de Kaşkan, Börüipek, Güvendin, Gelenler, Ömerdağı, Eşmepınar, Yurttepe, Tahıl, Büklümdere, Kızılca, Koçdağı, Dikmen, Işıklı, Çakırdoğan, Aydemir, Dallı, Akçalı, Kovalıpınar mahalle ve bağlı mezra yolları kapalı çalışmalar devam ediyor.

Çaldıran’da Akbaşak, Yanıktaş, Koskunkıran, Yücelan, Çayır mahallesi ile Çilli, Cemalettin, Dayanç, Dokuzevler, Yatırlı, Yaşkütük, Kavuklu mezra yolları kapalı çalışmalar devam ediyor.

Çatak’ta Atlıhan, Korollu, Çılga, Dokuzdam, Sürmeli, Sözveren, Uzuntekne, Alacayır mahalle ve bağlı mezra yolları kapalı, çalışmalar devam ediyor.

Gürpınar Güzelsu’da (Hoşap) Uzungedik, Topsakal, Doluçıkın, Arındı, Umut, Çatakdibi, Tutak, Mollahüseyin grubu mahalle ve bağlı mezra yolları kapalı, kar yağışı ve tipi devam ediyor.

Gürpınar Kırgeçit’te Topyıldız grubu, Çepkenli grubu, Taşlıyazı, Bükeç mahalle ve bağlı mezra yolları kapalı, çalışmalar devam ediyor.

Muradiye’de Adaklı grubu, Deretaş grubu, Beşparmak mahalle ve bağlı mezra yolları kapalı, çalışmalar devam ediyor.

Saray’da ise Turan mahalle yolu kapalı, çalışmalar devam ediyor.” (Yılmaz Sönmez-İLKHA)