Van’da 100. yıl turnuvaları heyecanı sürüyor…

Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Projesi kapsamında 2 bin 500 gencin katılımıyla 4 branşta gerçekleştirilen 100. yıl turnuvaları büyük bir heyecanla sürüyor.

VAN 11.04.2018 13:01:01 0
Van’da 100. yıl turnuvaları heyecanı sürüyor…
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ‘2 Bin 500 Gencimizle 100. Yıl Turnuvası’ etkinlikleri, masa tenisi ve futbol turnuvaları ile devam ediyor.

 

      Geçtiğimiz hafta voleybol ile başlayan 100. yıl turnuvalarında, hafta başında futbol turnuvası ile heyecan doruğa çıktı. 12 takımda toplam 96 sporcunun ter döktüğü Voleybol müsabakalarında Nene Hatun Kız Meslek Lisesi birinci olurken, Spor Lisesi ikinci, Fevzi Çakmak Ortaokulu ise üçüncü oldu.

 

     Hafta sonu gerçekleştirilen masa tenisi müsabakalarına ise 63 erkek ve 37 kız öğrenci olmak üzere toplam 100 öğrenci katıldı. Müsabakada, bayanlar 13 yaş altı kategoride, Aysun Keve birinci, Dimen Elasan ikinci, Elif Sahra Sarı ise üçüncü oldu. Bayanlar 13 yaş üstü ise kategoride ise Tülin Özdemir birinci, Vecihe Başaran ikinci, Binnur Akın ise üçüncü oldu. Erkeklerde ise 13 yaş altı kategoride Özhan Akın birinci, Evliya Özdemir ikinci, Muhammed Akın üçüncü oldu,  Erkekler 13 Yaş üstü kategoride Tajdin Kurt birinci, İsmail Keve ikici Engin Kurt ise üçüncü oldu.

 

 

    Voleybol ve masa tenisi finallerini izleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, dereceye giren takımların plaket ve ödüllerini verdi. 

     Sosyal sorumluluk projesinin önemine dikkat çeken Yalçın şunları söyledi:

 

     “Van Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerini de önemsiyoruz. ‘2 Bin 500 Gencimizle 100. Yıl Turnuvası’ da bizim sosyal sorumluluk projelerimizden bir tanesidir. Bizler proje kapsamında 2 bin 500 gencimizi farklı kategorilerde sporla buluşturuyoruz.  Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan ilimizde inşallah sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz. Biliyorsunuz sporun kaybedeni olmaz. Ben burada dereye giren gençlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

 

     Ayrıca hafta başında startı verilen futbol maçlarında ise 80’ni ortaokul ve 46’sı lise olmak üzere 126 takımda bin 500 öğrenci karşı karşıya gelecek.Bölge Gazetesi Haber Merkezi