VAN’A MODERN STAT...

Van Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Nevzat İnanç, Van'da kamuya ait bir arsa üzerinde 20-30 bin kişilik modern bir stat inşa edilmesinin planlandığını belirtti. İnanç, 'Ülkenin en modern statlarından biri olması düşünülen yeni

VAN 28.11.2014 13:57:34 0
VAN’A MODERN STAT...
Tarih: 01.01.0001 00:00
          Van Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Nevzat İnanç, ilde görev yapan gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Göreve üç ay önce geldiğini söyleyen İnanç, ilk etapta yapımı süren tesisler ve yapılacak olan çalışmaları takip ettiklerini dile getirdi. 

           Gazetecilerin davetlerine icabet etmesinden memnun olduğunu belirten İnanç, "Yaklaşık üç ay önce göreve başladım. Sizlerle hasbıhal etmek için bugün bir aradayız. Son derece yüksek bir performans gösteren bir kuruma geldiğimi düşünüyorum. Şube müdürleri ve bir önceki müdürün başarılı çalışmaları olduğunu biliyoruz. Göreve geldikten sonra il ve ilçelerdeki tesisleri gezdik, bilgi oluşturup eksiklikleri tespit ettik. Bu eksiklikleri önümüzdeki süreçte tamamlamaya çalışacağız" dedi. 

        "GEVAŞ'TAKİ KAMPI UZUN SÜRELİ KULLANMAK İÇİN TALEBİMİZ OLDU"
         İnanç, Van'ın Gevaş İlçesi'ndeki kampın çok kısa süreli kullanıldığını, konteynırlarda hizmet verdiğini söyleyerek, bu kampı uzun süreli kullanmak için talepte bulunduklarını ifade etti. 
Antalya ve Trabzon'daki kampların 5-6 milyon TL ile çok modern bir hale getirildiğini anlatan İnanç, Van'daki kampın da 12 ay kullanılması için çalışma yürüttüklerini söyleyerek, "Bu konuda bir öneri getirdik. 9 ay boyunca bu tesislerin madde bağımlılar ve sokak çocuklarının barınması için değerlendirilmesini önerdik. Yine ısıtma sistemlerinin de devreye girmesi gerektiğini anlattık" dedi. 
Ankara'da Gençlik Merkezleri etkinliği ile ilgili de bilgi veren İnanç, "Türkiye genelinde 81 vilayet stant kurdu. Bizler de oradaydık. Ünlü sanatçıların konserleri oldu. İlimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık" ifadelerini kullandı. 
 
        "YENİ GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİNAMIZ YAPILACAK"
         İskele Caddesi üzerinde Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne ait yerin kendilerine devredildiğini ve hizmet binası yapılacağını anlatan Nevzat İnanç, "Yer teslimi yapılıyor ve şu an temel atma için çalışmalar sürüyor. Büyük ihtimalle bahar ayında temel atılacak" dedi. 

             5 bin seyirci kapasiteli Nur Tatar Kapalı Spor Salonu'nun ilkbaharda bitirileceğini ve kapalı spor salonunun yanına bir futbol sahası yapılacağını anlatan İnanç, "Nur Tatar Kapalı Spor Salonu'nun hemen yanında bir futbol sahası yapılacak. Sahaya ait bin kişi kapasiteli portatif tribün ve bir tarafında da betonarme tribün, altında soyunma odaları vs. olacak şekilde teklif ettik. 2015 yatırımı için Yalım Erez Mahallesi'nde iki futbol sahası teklif ettik. Yine ilçelerimizin tümünü gezerek, ilçelerde gençlik merkezi ve yeni sahaların yapılması için teklifler verdik" ifadelerini kullandı. 

        "BİZİM İÇİN ÖNCELİKLİ YATIRIM YENİ STADYUM"
         2015 programı için en önemli yatırımlardan birinin kendileri için stat projesi olduğunu anlatan İnanç, "2015 yatırımları ile ilgili Genel Müdürlük'te toplantılarımız oldu. Bizim için öncelikli yatırım stat yatırımıydı. Ya 30 bin, ya 25 bin, ya 20 bin kişi kapasiteli bir stadyum inşa edilecek. Zaten bunlar hazır projeler. Umarım Van'a modern bir stat kurulmuş olacak" şeklinde konuştu. 
Van'a yapılacak stadyum için Erciş yolu üzeri veya Edremit gibi bir iki alternatif arsa olduğunu, bunlardan birinin 510 dönümlük devasa bir arsa olduğunu anlatan İnanç, "Yeni stadın yapılacağı bir-iki alternatif arsa var. Bunlardan biri 510 dönümlük bir arsa. Sadece stadyum değil, yanında uzun vadeli spor tesisleri de düşünülüyor. Eğer o stadyumu oraya konuşlandırabilirsek, ayrıca yanında iki saha, yanında küçük çaplı bir spor salonu, açık tenis kortları, basketbol sahaları gibi spor kompleksi düşünüyoruz. Geniş kapasiteli otopark da aynı alan içinde olacak" dedi. 
Basında yer alan yeni stadyumun Bardakçı'ya yapılacağı konusunda da açıklama yapan Nevzat İnanç, "Bardakçı Köyü denildiğinde kamuoyu 'Acaba köyün yanında, iç taraflarda bir yerde mi yapılacak?' diye düşünebilir. Hayır, Erciş yolu üzerinde düşünülüyordu. Kesinleşen bir şey yok, valimizle, belediye başkanımızla da görüşülüyor. Valiliğin şehir stadının mevcut yerine taşınıp taşınmayacağı da henüz kesin değil. Ama stadın yapılacağı yer trafik akışının engellenmeyeceği, şehirden biraz uzak bölgeye yapılacak. Düşünün maç bitiminde binlerce araç aynı anda hareket edecek. Tüm bunları çok iyi planlamak gerekir" şeklinde konuştu.    

     Bölge: Salih Deniz