VAN’A GELEN ÖĞRENCİLER TARİHİ MEKÂNLARI GEZDİ

Van’a gelen öğrenciler Van’ın çeşitli yerlerini gezerek Van hakkında bilgi sahibi oldu.

VAN 18.10.2017 15:31:40 0
VAN’A GELEN ÖĞRENCİLER TARİHİ MEKÂNLARI GEZDİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber Merkezi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından üniversiteye yeni gelen öğrencilerin şehrin güzelliklerini tanıması, arkadaşlık ilişkilerinin hızlanması ve adaptasyon sürecinin daha aktif ilerlemesi amacıyla ‘Mavi Tur ve Akdamar Adası’ gezisi düzenlendi. Geziye 1’nci sınıf ve hazırlık sınıflarından oluşan 150 kişinin katılımı sağlandı.

Sabah erken saatte otobüs yolculuğuyla Edremit İskelesine getirilen öğrenciler buradan da deniz otobüsleri aracılığıyla adaya ulaştırıldı.

Adaya giriş yapıldıktan sonra öğrencilere Van Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan kavurma ve pilav dağıtıldı. Bir arada yemeğini yiyen öğrenciler daha sonra adada çeşitli yöresel oyunları hep beraber oynadı arkasından gruplar halinde çeşitli mantık oyunlarıyla etkinliklere devam edildi. Kiliseyi ve adayı gezme fırsatı bulan öğrencilere ada ve kilise hakkında genel bilgiler verildi. Doğal güzellikler yerinde fotoğraflandı. 

Gezi ardından konsey başkanı Emre Karaduman, “Amacımız, siz üniversiteye yeni başlayan kardeşlerimize ilimizin güzelliklerini tanıtmak, şehirle ve bizimle uyumunuzu arttırmaktı. Bu gezide başta Sayın Valim aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Vekili olan Murat Zorluoğlu’na ve üniversite rektörümüz Peyami Battal’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye ekledi.