Van'a dev rehabilitasyon merkezi

Van'da, diğer rehabilitasyon merkezlerinden farklı olarak çok amaçlı, açık ve kapalı alan olmak üzere, biri ana, 8 farklı binadan oluşan dev bir çocuk rehabilite ve eğitim merkezi kurulacağı açıklandı. Van'da kurulan ve şimdiye kadar da

VAN 29.09.2016 11:04:02 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

NASIL BİR PROJE?
Dernek yetkilileri, konuyla ilgili bilgi aktarmak amacıyla önceki akşam Elitte World Hotel'de basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Dernek Başkanı Adnan Ertürk, derneğin kuruluşu ve şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra, üzerinde çalıştıkları son projeyi açıkladı.
Edremit'te açık ve kapalı olarak iki ayrı tesisten oluşan bir merkez kuracaklarını ifade eden Ertürk, şu bilgileri verdi:
"Van'da çalışmak zorunda olan çok sayıda çocuk var, aileleri de sıkıntıda. Uyuşturucuya yönelen var, cinsel istismara uğrayan var. Bir tesis inşa etmeyi düşündük. Önümüzdeki Nisan ayında başlayacağız. UNESCO'dan da bilgi desteği aldık. Edremit'te 1 ana 8 farklı binadan oluşan bir kampus alanı yapıyoruz. Sahilde de 900 metre karelik bir alanda sosyal tesis kuruyoruz. Kapalı spor salonu, basketbol, voleybol alanları olacak. Yapacağımız tesisler 500 çocuğu alabilecek kapasitede olacak. Rehabilitasyon ve eğitimin yanı sıra burada iş kurup çocukların çalışmaları da sağlanacak."

AMAÇ
Ertürk, projeyle amaçlarını da şöyle açıkladı:
"Burada üç şeyi amaçladık; birincisi sokakta yaşayan çocuklar için bir yaşam alanı oluşmuş olacak, rehabilitasyon, topluma kazandırma çalışmaları yürütülmüş olacak, ikincisi; varoşlarda ekonomik nedenlerle eğitim alamayan çocuklara eğitim olanakları sağlanmış olacak; üçüncüsü de dışarı çıkamayan yüzlerce çocuk var, dezavantajlı gruplar var, bunlara da cevap olmuş olacağız."

7 BİN 600 ÇOCUK SOKAKTA
Dernek Başkanı Adnan Ertürk, projeye başlamadan önce Van'da sokakta yaşayan ve kimsesi olmayan çocuklarla ilgili bir araştırma da yaptıklarını belirterek, "Van'da anne ve babası olmayan 06-11 yaş arası 67, sokakta çalışmak zorunda olan 7 bin 600 çocuk var. Kapasitemiz kadarının aileleriyle tek tek görüşüp merkezimize almayı sağlayacağız." diye konuştu.

6 MİLYON TL GEREKLİ
Projenin herhangi bir kurum destekli olmadığını, yapılacak gönüllü desteklerle inşaat çalışmalarına başlanacağını ifade eden Ertürk, "Projenin hayat bulması için 6 milyon TL gibi bir finansmana ihtiyacı var. Proje herhangi bir yerden direktmen desteklenmiyor. Bizim kendi çabamızla olacak bir iştir. TOBB, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Van TSO gibi görüştüğümüz kurumlar var. Destek sözü verdiler. Mesela Van Büyükşehir Belediyesi izin verecek, Cumhuriyet Caddesi'nde iki stant açacağız. Bunun dışında banka hesaplarımız var, internet üzerinden duyurularımız var. Birçok kurum ve kuruluş desteklerini ifade ettiler. Hemen hemen her gün projeye fiili destek geliyor."
Ertürk, önümüzdeki Nisan ayında inşa çalışmalarına başlanacak olan merkezi, 2018 yılı Nisan ayında tamamlamayı planladıklarını da sözlerine ekledi.










Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı Haber: Adil HARMANCI