Van'a bin 500 öğretmen atandı

Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son atamada Van’a bin 500 öğretmenin atandığını söyledi.

VAN 11.02.2016 17:12:13 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Bölge: Serkan Aslan
     Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, bin 500 öğretmenin Van’a atanmasının ardından öğretmen açığının bine düştüğünü söyledi. Van’ın öğretmen sayısının her yıl arttığını anlatan Kırekin, 3 yıl önce öğretmen sayısı 11 bin iken, bu yıl bu sayının 15 binlerde olduğunu kaydetti.

    "EN ÇOK SINIF ÖĞRETMENİ ATANDI"
       Kırekin, “Van’a bin 500 öğretmen atandı. Bunların içerisinde en çok sınıf öğretmenleri, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, okul öncesi eğitim alanlarında öğretmenler atandı. Bu öğretmenlerimiz 6 ay boyunca istedikleri ilde istedikleri okulda deneyimli öğretmenlerin yanında staj görecekler. Staj sonunda belgelerini alan öğretmenlerimiz 6 ay sonra atanmış oldukları illerdeki okullara gelerek göreve başlayacaklar. Bu atamalarla birlikte öğretmen açığımızda aşağılara çekildi. Ama özür grubunda bulunan 480 öğretmenimiz de gitmek durumunda kaldı. Şuan ki öğretmen açığımız ise bin 500 civarındadır. Ama geçmiş yıllara oranla deneyimli öğretmenlerimiz ile birlikte doluluk oranımız ise iyi derecelerde. İlimize atanan öğretmenlerimize de görevlerinden başarılar diliyorum” dedi.