Van'a 30 milyonluk kurum binası

Deprem sonrası birçok kurum binasının sıfırdan yapıldığı Van'da, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından bölgenin en modern ve en büyük hizmet binası yapılıyor. Tayini çıktığı için Van'dan ayrılacak olan Tapu ve Kadastro 1

VAN 1.09.2014 20:26:12 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tayinleri çıkan Van Tapu ve Kadastro 15. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Bölge Müdür Yardımcısı Casim Yarar ve Şube Müdürü Süleyman Demirkıran için Akdamar Oteli'nde veda yemeği verildi. Yemek sonrası konuşan Bölge Müdürü Kılıç, "Van'a 12 bin metrekare kapalı alanı bulunan, çok büyük ve çok gösterişli bir bina inşa ediyoruz. Yani bölgenin en güzel binasını hizmete açacağız. Bu binamıza yaklaşık 30 milyon TL harcanacak" dedi. Kılıç, sadece binaya yatırım yapmadıklarını, insana da yatırım yaptıklarını söyleyerek, yeni hizmet binasında vatandaşa çok sayıda kolaylıklar sağlanacağını ifade etti.


Van, Hakkâri, Muş ve Bitlis illerinden Tapu ve Kadastro ilçe müdürlerinin yanı sıra personellerin katıldığı yemekte, sıcak sohbetler yapıldı. 

"VAN'DA 4 YIL HİZMETTE BULUNDUM"
Veda yemeğinde söz alan Van Tapu ve Kadastro 15. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Van'da 4 yıl hizmet yaptığını belirterek, "2011 yılının birinci ayında buraya gelerek göreve başladıM. Yaklaşık 4 yıl Van'a hizmet ettim. Biz buraya gelirken de burada bir müdürlüğün olduğunu bilmiyorduk. Gerçekten ben Erzurum bölgesinde çalıştığım zaman Van'da kurum olup olmadığını bilmiyordum. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzün iki temel ana hizmet alanları var. Bölgemizin Tapu ve Kadastro yönüyle biraz gerisinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz geldiğimiz zaman bu oran yüzde 86'ydı. Türkiye ortalaması ise yüzde 96 görünüyordu. Tabi şu anda Türkiye'de Tapu ve Kadastro yüzde 99'a ulaştı. Bizim 4 yılda yaptığımız hizmetlerle yüzde 98'e ulaştık ve Türkiye ortalamasını yakaladık" ifadelerini kullandı.


Kılıç, Van'da daha önce bir Tapu ve Kadastro hizmet binasının hizmet vermediğini anlatarak, "Biz buraya göreve geldiğimizde özellikle hizmet yerleri açısından çok geride kalmıştı. Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü Van'a 1996 yılında kurulmuş ve bölge müdürlüğü Van Valiliği'nin hizmet binasına sıkıştırılmış, sıradan bir müdürlük görünüyordu. 2011 yılında meydana gelen deprem ile birlikte diğer kurumları da valilik binasına alındı ve hizmet verme noktasında çok zor günler geçirdik. Tabi bu vesile ile bu krizi çözmeye çalıştık. Yaşanan depremi nasıl şansa çeviririz, nasıl bir avantaja çevirebiliriz, bunların hesabını yaptık" şeklinde konuştu.

"VAN'A ÇOK MODERN HİZMET BİNASI İNŞA EDECEĞİZ"
Van Tapu ve Kadastro 15. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Van'a 30 milyon TL'ye mal olacak çok modern bir hizmet binası inşa edileceğini vurgulayarak, "Bu bağlamda Van'da yaklaşık 12 bin metrekare kapalı alanı bulunan çok büyük ve çok gösterişli bir bina inşa ediyoruz. Yani bölgenin en güzel binasını hizmete açacağız. Bu binanın projesini bitirdik inşallah en kısa sürede yapımına başlanacak. Ben Pazartesi günü Ankara'ya giderek çalışmalara hız kazandıracağım. 2015 yılının sonuna doğruda binamız hizmete girecek. Yine Allah nasip ederse Salı günü de Van'dan ayrılacağım" diye konuştu. 
Kılıç, yeni hizmet binasını yıktırılan eski Araştırma Hastanesi'nin olduğu arsaya yapacaklarını anlatarak, vatandaşın daha kolay şartlarda ulaşım sorununu çözmek istediklerini vurguladı.
 Kılıç, "Binamız Van'ın merkezi bir yerinde olan eski araştırma hastanesi yerine yapılacak. Burada yapmamızın amacı vatandaşın ilk yerden oraya ulaşım sağlaması. İstiyoruz ki vatandaş hizmet binamıza her taraftan tek minibüsle gelebilsin. Gerek Edremit ilçesinden, gerek İpekyolu ilçesinden, Erciş ilçesinden, İskeleden gelen mutlaka bir dolmuşla gelsin istedik. Çünkü Tapu dairesine hasta olan insanlar geliyor, yaşlısı, genci herkes geliyor. Dolayısıyla tapuya gelen vatandaşlarımızın sadece tapuda işi olmuyor. Bunların diğer kurumlarla da işi oluyor. Genelde vatandaşlarımız eksik evrakla geliyor ve tekrar gidip gelmesi gerekiyor. Dolayısıyla merkezi bir yer olmasını büyük avantajları var. O yüzden böyle bir yer tespit ettik. Binamızın projesini, yer tespitini 45 gün içerisinde, yani rekor bir sürede tamamladık" dedi.


"VATANDAŞLARIN YAŞAM ALANINA ÖNCELİK VERDİK"
Kılıç, binanın zemin katını vatandaşların hizmetine ayırdıklarını söyleyerek,"Projemizin içerisinde özellikle vatandaşlarımızın yaşam alanına çok önem verdik. Binamızın alt katını tamamen vatandaşlarımıza ayırdık. Burada banka, belediye, vergi dairesi, vatandaşların günlük ihtiyaçları, yaşam alanları, mescidi olsun, lokantası, kahvehanesi ve oturup konuşabileceği bir alan yaptık. Burada ilk temas noktaları olan tapu kadastro müdürlüğünün her biriminin bürosunu 1. katta koyduk. Vatandaşlar ilk müracaatını temas noktasına yaptıktan sonra hiçbir şeye karışmayacak. Evrakı kendiliğinden dönecek. Ddileyen vatandaş da orada oturup dostlarıyla sohbet edip evrakını bekleyebilecek. Dileyen vatandaşta gidip diğer işlerini görünceye kadar evrakı tamamlandığında kendisine mesaj ile haber verilecek. Diğer taraftan binamıza kreş koyduk, STK odaları, sağlık odaları ve her türlü imkânların olduğu mevcut kapalı otoparkları var. Van için bir taraftan hem inşaat girdisi sağlanacak, hem de bu binanın yönetimi ile ilgili hizmet alımı yapılacak. Güvenlik, temizlik, yemek gibi hizmet alımları yapılacak. Bunların yapımı için de yaklaşık olarak 50-60 kişi ayrıca istihdam edilecek. Yine bize bağlı olan iller arasında yer alan Muş, Hakkâri, Van'ın Edremit ilçesi ve Tatvan'a çok modern binalar yapılmaya devam ediyor. Depremden dolayı Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü'ne güzel bir lojman alanı oluştu. Onun ödeneği de geldi. İskelede depreme dayanıklı çelik karışımlı 4 adet lojmanımız var. Depolarının hizmet içi eğitim alanlarımız var.  Biz depremde çok zor günler geçirdik. Sağ olsun Hükümet büyükleri, bizden hiçbir şey esirgemedi.  Biz Van Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü olarak 20 milyon bir girdi sağladık. 12 bin metrekareden oluşan binamız bize her şey dahil 30 milyona mal olacak" ifadelerini kullandı.


Programın sonunda tayini çıkan müdürlere plaket ve hediyeler verildi.  

Bölge: Bişar Ulutaş