Van Zirvesinde Kriz

Van Ekonomist Dergisi tarafından İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 1. Van Ekonomi Zirvesi öncesi kriz yaşandı.Konuşmacı olarak çağrılan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya’nın ismi son anda listeden çıkarıl

VAN 28.02.2015 13:15:14 0
Van Zirvesinde Kriz
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

İstanbul’da düzenlenen 1. Van Ekonomi Zirvesi’ne konuşmacı olarak çağrılan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya’nın ismi son anda listeden çıkarıldı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan müdahalenin yarattığı kriz üzerine Kaya, zirveye katılmaktan vazgeçti.

Van Ekonomist Dergisi tarafından İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 1. Van Ekonomi Zirvesi öncesi kriz yaşandı. Zirveye konuşmacı olarak davet edilen Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, Van TSO Başkanı Necdet Takva ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal’ın son dakika isimleri konuşmacı listesinden çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı zirvedeki değişikliğin Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından yapıldığı İddia edilirken, Başkan Kaya, yaşananlar üzerine zirveye katılmama kararı aldı.

Yaşanan olayların ardınan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Kaya açıklamasında, "Bugün İstanbul'da düzenlenecek olan Van ekonomi zirvesine, Cumhurbaşkanın konuşmamıza tahammül göstermemesinden dolayı katılamayacağım. Bu zirve Cumhurbaşkanlığı tarafından AKP seçim propaganda toplantısına dönüştürülmüştür. Dostlarımızın bigisine"dedi.

Ayrıca İstanbul’da düzenlenen 1. Van Ekonomi Zirvesi’ne katılan CHP Van İl Başkanı Cemal Şen'de Başkan Kaya'ya destek vererek bu zirveye katılmayacağını söyledi. Şen, "Van Ekonomi Zirvesi'nde Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı'na söz hakkının verilmemesi kabul edilemez bir durumdur. Bu zirve demokratik değildir. Bu nedenle Başkan Kaya'nın yanında yer alıp bu zirveye katılmayacağım."

Öte yandan Başkan Kaya'nın ileriki saatlerde konuyla ilgili basın açıklaması yapacağı bildirildi.