Van YYÜ, Halep'i unutmadı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğünün başlatmış olduğu Halep'e yardım kampanyası kapsamında 1 tır dolusu gıda, giyim ve un yola çıktı.

VAN 24.01.2017 11:33:22 0
Van YYÜ, Halep
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Gıda, giyim ve un yardımı YYÜ yönetimi ile personeller tarafından  tıra yüklenerek Halep'e gönderildi.

   Van YYÜ Rektörlüğünün başlattığı Halep'e yardım kampanyasına akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

    Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, Genel Sekreter Yardımcıları Salih Yurtkuran, Turgut Soycan, Yazı İşleri Müdürü Abdullah Öztürkçü, Şube Müdürü Oktay Alırız, Şakir Kuşak da malzemelerin tıra yüklenmesine yardım  etti.

   Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak Halep'teki mazlum insanlar için yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Peyami Battal kampanyaya yoğun ilgi gösterildiğini ifade etti.

   Halep’e gıda, giyim ve un yardımı yaptıklarını dile getiren Battal, “Bugün itibariyle yüklediğimiz tırlar yola çıkıyor. Halepli kardeşlerimize bu yardımımızı ulaştıracağız. Bunu bir kez daha gördük ki Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde dünyanın neresinde mazlum insanlar varsa onlara devlet ve millet olarak yardım elimizi uzatıyoruz. Bu bizlere mutluluk veriyor. Bizim temennimiz bir an önce Suriye'deki sorunlar çözülsün ve Türkiye de bulunan Suriyeli kardeşlerimiz evlerine dönsünler. Şunu bir kez daha gördük ki Türk halkı olarak bizler mazlum insanlara bütün gücümüzle seferber olup yardım ediyoruz. Bütün dünyada barış ve huzurun hâkim olması dileğiyle biz Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız” diye konuştu.


Bölge Gazetesi Haber Merkezi