Van yemekleri Mengen'de tanıtılacak

Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği (VANPAD) Başkanı Sinan Pulat, Bolu'nun Mengen ilçesinde düzenlenecek festivale katılarak Van yemeklerini Türkiye'ye tanıtmak istediklerini söyledi.

VAN 31.08.2016 11:27:28 0
Van yemekleri Mengen
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Bolu'nun Mengen ilçesinde her yıl yapılan ve geleneksel hale gelen Mengen Aşçılar ve Turizm Festivali'nin bu yıl 31'incisi yapılıyor. 
3-4 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacak olan festivale Türkiye'nin çeşitli yörelerinden katılımlar gerçekleşiyor. 
Van'dan da, Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği öncülüğünde yöresel yemek çeşitleriyle katılım gerçekleşecek.

VAN YEMEKLERİNİ TANITACAĞIZ
Konu ile ilgili olarak açıklama yapan VANPAD Başkanı Sinan Pulat, amaçlarının Van yöresel yemeklerini Türkiye'ye tanıtmak olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"İki kişi olarak yola çıktık. Kısa sürede üye sayımız 170'i buldu. İstanbul CNR'da Van yemeklerini tanıttık. TAŞPAKO'nun düzenlediği yöresel lezzetler buluşmasının tüm etkinliklerine katılıyoruz. Şanlıurfa'da düzenlenen yemek yarışmasına 16 kişi gittik ve 26 madalya ile döndük. Ayrıca en iyi kız meslek lisesi kupasını da aldık. Van'a 26 madalya ve 1 kupa kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz."

HEDEF VAN'DA YEMEK YARIŞMASI
Hedeflerinin ileride Van'da yemek yarışması düzenlemek olduğunu ifade eden Pulat, şunları kaydetti:
"Şimdi de Bolu Mengen'de düzenlenen festivale katılarak Van'ın adını Türkiye'ye duyuracağız. VANPAD olarak Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKO) üyesiyiz. Derneğimizi 2014 yılında kurduk. Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu'nun merkezi ve yönetimi Van'dadır. Türkiye genelindeki meslek liseleri ve gastronomi okulları arasında, ulusal yemek yarışmasını Van'da düzenlemeyi hedefliyoruz. Büyük bir organizasyonla bunu başaracağımıza inanıyoruz."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı