VAN VALİLİĞİ’NDEN ‘TOPLANMAYAN ÇÖP’ AÇIKLAMASI

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ve ulaşım hizmetlerini 2 gün süreyle vermeme kararı almasına ilişkin açıklama yaptı.

VAN 20.09.2016 17:53:53 0
VAN VALİLİĞİ’NDEN ‘TOPLANMAYAN ÇÖP’ AÇIKLAMASI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valiliği, büyükşehir belediyesinin Kanun Hükmünde Kararname ile bazı ilçe belediyelerine kayyum ataması nedeniyle temizlik hizmetini durdurmasına ilişkin açıklama yaptı.

Konuyla ilgili Van Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “İlimiz İpekyolu, Edremit, Erciş ve Özalp Belediye Başkanları yapmış oldukları özerklik açıklamaları nedeniyle TCK 302/1 madde gereğince terör suçundan tutuklanmışlar ve İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmışlardır. 674 Sayılı KHK`nin amir hükmü gereğince bu belediye başkanlıklarına 11 Eylül 2016 günü Valiliğimizce belediye başkan vekilleri atanmıştır. Atanan başkan vekilleri hizmetlerini en iyi şekilde yürütmek ve kamu kaynaklarını hizmete dönüştürmek gayreti içindedirler.” denildi.

Yapılan açıklamanın devamında ise “Bu atamaları protesto etmek ve görevden alınan belediye başkanlarına destek olmak amacı ile Van Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ve ulaşım hizmetlerini 2 gün süreyle vermeme kararı aldığı öğrenilmiştir. Görevleri kamu kaynaklarını vatandaşın hizmetine sunmak olan Belediyenin kanuna aykırı olan ve vatandaşı cezalandırma amacı taşıyan bu kararını vatandaşlarımızın ve kamuoyunun bilgilerine saygı ile arz ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.