VAN VALİLİĞİNDEN ‘PATLAMA’ AÇIKLAMASI

Van Valiliği, İpekyolu ilçesinde gece meydana gelen patlamayla ilgili bir açıklama yayınladı.

VAN 12.01.2016 18:15:42 0
VAN VALİLİĞİNDEN ‘PATLAMA’ AÇIKLAMASI
Tarih: 01.01.0001 00:00
 
Van’da PKK'lilerin patlattığı bombadan mahalle camisi zarar gördü

Van’ın İpekyolu İlçesi Doğu Caddesi'nde dün gece polis aracının geçişi sırasında PKK’liler tarafından uzaktan kumanda ile patlatılan bombadan dolayı, mahalle camisi ve çevredeki evler de zarar gördü.

Van’ın İpekyolu İlçesi Doğu Caddesi'nde dün gece polis aracının geçişi sırasında PKK’liler tarafından patlatılan el yapımı patlayıcı (EYP) zırhlı polis aracının yanı sıra mahalle camisi  ve çevredeki evlere  de zarar  verdi.

Olay dün gece saat 22.10 sularında Hacıbekir Mahallesi Doğu Caddesi’nde meydana geldi. Yol kenarındaki çöp konteyneri içine yerleştirildiği belirtilen el yapımı patlayıcı (EYP) polis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, zırhlı polis aracı ile mahalle camisi ve bazı evler   hasar gördü.

Patlamanın etkisiyle mahalle camiinin camları tamamen kırılırken, caminin lavabo ve gasilhanesinin bulunduğu alanda da hasar meydana geldi.

Cami bilinçli olarak mı hedef alındı?

El yapımı patlayıcının Camiye yakın bir noktada patlatılması mahalle halkının tepkisine neden olurken, PKK’nin bilinçli olarak camileri hedef aldığı belirtiliyor.

Valilik açıklama yaptı

Öte yandan Van Valiliği’nden  patlama ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz İpekyolu ilçesi Doğu Caddesi Bağlarbaşı 11. Sokak üzerinde, saat 22.00 sıralarında, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden çöp konteynerine tuzaklanan el yapımı patlayıcı, İl Emniyet Müdürlüğümüze ait zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatılmıştır. Patlama sonucunda, her hangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, patlamanın meydana geldiği yerdeki cami ve çevredeki evlerde maddi hasar meydana gelmiştir.”

Açıklamanın sonunda olayla ilgili tahkikatın  sürdüğü belirtildi.  (İLKHA)