VAN UMUT KERVANI’NDAN TOPLU KURBAN KESİMİ

Van Umut Kervanı, bu yıl 11’incisini düzenlediği toplu kurban kesimi organizasyonu ile özlenen kurban manzaralarına sahne oldu.

VAN 2.09.2017 17:52:05 0
VAN UMUT KERVANI’NDAN TOPLU KURBAN KESİMİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bu yıl 11’incisi düzenlenen geleneksel Toplu Kurban Kesimi, Van Umut Kervanı İnsani Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği’nin yüzlerce üye ve gönüllüsünün yanı sıra, vatandaşların da katılımı ile nezih bir ortamda gerçekleşti.

Yüzlerce üye ve gönüllünün gayretli çalışmalarıyla kesilen kurbanlar aynı gün içerisinde daha önce tespit edilen fakir, dul, yetim ve mülteci ailelere ilk elden ulaştırıldı.

Konuyla ilgili konuşan Umut Kervanı Vakfı Van Bölge Temsilcisi Sabri Yıldırım, 11 yıldır Kurban organizasyonu yaptıklarını belirterek, bu yıl 15 büyükbaş ile 60 küçükbaş hayvan kestiklerini ifade etti.

Hayvanların kesiminden sonra tespit ettikleri muhtaç ailelere etleri ulaştıracaklarını söyleyen Yıldırım, “Allah nasip etti bu sene de Kurban Bayramı’na ulaştık. Bu yıl toplu kurban kesiminin 11incisini düzenledik. Van Umut Kervanı olarak bu yıl da kesimlerimizi yaptık. Şu an itibariyle 12 büyükbaş hayvan ve 42 tane küçükbaş hayvan kesmiş bulunmaktayız. Kesimlerimizi yaptıktan sonra tespit etmiş olduğumuz ailelere var. Burada paketlemiş olduğumuz etleri kendilerine ulaştıracağız.” dedi.

IHO EBRAR’da kurban eti dağıttı

Öte yandan Merkezi Hollanda'da bulunan Uluslararası Yardım Organizasyonu IHO EBRAR Van’da kurban eti dağıtımı yaptı.

Van Umut Kervanı aracılığıyla daha önce tespit edilen 70 aileye kurban eti dağıttıklarını söyleyen Van Umut Kervanı Fakir Aileleri Tespit Komisyonu Başkanı Okan Kırbaç ise “Merkezi Hollanda'da bulunan 7 adet küçükbaş hayvan kestirdi. Bizler de bunları ikişer kilogram poşetler halinde 70 aileye dağıttık. IHO EBRAR daha öncede Van’da birçok yarım gerçekleştirdi. Bundan önce 70 aileye kırtasiye yardımında bulundu.” Şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)